De Kersttocht in Halsteren

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De Olympus Kersttocht in Halsteren, daar was ik een paar jaar niet geweest. Reden zal wel geweest zijn dat hij de laatste jaren samen viel met de Capelse Tweedaagse, maar die valt dit jaar weer tussen Kerst en Oud&Nieuw, zodat ik voor de Kerst weer eens naar Halsteren af kan reizen. Ik ben mooi op tijd bij de start in Cafeeke de Beek en kan nog vlakbij parkeren. Want ik hou wel van wandelen, maar aan het lopen van de parkeerplaats naar de start heb ik een hekel…….

 

Op de routebeschrijving zie ik dat er twee rusten zijn, eentje op ca. 9 km en de tweede op ca. 18 km. Mooi verdeeld dus. Als ik op pad ga is het nog behoorlijk grijs, maar wat later breekt de zon door de wolken en dat levert niet alleen schitterende plaatjes op van zonnestralen die door de wolken heen schijnen, maar ook een vrolijk sfeertje. Maar ook dit weer duurt niet de hele dag, even later betrekt het weer en valt er een stevige bui. Ik had mazzel, want ik zat toen net in de eerste rust!

Na de rust maakt de 25 km een lusje helemaal door de polders heen, prachtig met die wolkenluchten en die bomen die weer zo mooi helemaal kaal zijn! Na het lusje komt er ook een stukje onverhard in de route, niet helemaal mijn ding, maar ik sla me er manmoedig doorheen. Dan kom ik bij de tweede rust in Ontmoetingscentrum De Sprenge en daar geniet ik van een kopje koffie met een lekkere gevulde koek erbij.

 

Als ik weer op pad ga voor het laatste stukje, zie ik daar een lief klein roodborstje op een muurtje zitten en ik maak er een foto van. Later blijkt er een fiets op de achtergrond te staan en lijkt het net of het beestje zich afvraagt of ie zal gaan vliegen of dat hij de fiets pakt! Er volgt nog een min of meer onverhard stukje door Natuurgebied De Grote Melanen en daar word ik ingehaald door Hansje. Zij en Adrie zijn de enige bekenden die ik vandaag ben tegengekomen!  

 

Vlak voor de finish komt er als kers op de taart nog een prachtige regenboog tegen een loodgrijze lucht te staan (toch een voordeel van dat wisselvallige weer, als er geen regen is, is er ook geen regenboog!) en ik loop net op een plekje waar ik die mooi vast kan leggen. Weer terug in Cafeeke De Beek zitten Hansje en Adrie daar nog en we kletsen gezellig nog even na. Dan zeg ik de medewerkers van het startbureau gedag, bedank voor de leuke tocht en vertrek tevreden weer Rozenburgwaarts.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!