De Wintertocht in Rilland

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Stond daar opeens een Wintertocht in Rilland van de Stichting Scheldetochten op de Wandelkalender! Zeeland is één van m'n favoriete wandelprovincies, dus erg lang hoefde ik daar niet over na te denken. Wel weer een aardig eindje weg natuurlijk, maar met de nieuwe doorgetrokken A4 is dat gedeelte van Zeeland voor mij veel beter bereikbaar geworden. Er was sneeuw voorspeld dit weekend, maar zaterdag zou het nog droog zijn, kwam dat even mooi uit!

 

En zo ging ik zaterdagochtend vroeg weer op pad, voorzien van een thermosbeker lekkere koffie. BramBram loodste me weer keurig naar de start, die was achter het stationnetje Rilland-Bath gelegen. Het startbureau was in een grote tent, met het koude weer van vandaag leek me dat geen pretje voor de dames achter de inschrijftafel, maar ze vertelden opgewekt dat ze eventueel een kacheltje aan konden zetten. Maar ik was eerlijk gezegd blij dat ik kon gaan wandelen en geen uren stil hoefde te zitten in die tent…….

De tocht bleek een beetje op Belgische leest geschoeid te zijn, je kreeg geen routebeschrijving, maar een plattegrond van de route hing in de tent en verder liep je gewoon op de pijlen, En dat kon ook gemakkelijk, zou later blijken, want er was uitstekend gepijld! Na een fotootje te hebben gemaakt van de medewerkers, die groetjes naar Sabine terug wuifden, ging ik op pad, de koude en winderige polder in.

 

En ja hoor, deze tocht was weer helemaal op m'n lijf geschreven, eindeloze polderwegen, grandioze uitzichten over akkers en weilanden, een dijk langs de Oosterschelde en een dijk langs de Westerschelde, ik heb van begin tot eind lopen genieten! Op het stuk langs de Oosterschelde liepen we ook een heel stuk buitenlangs en dat deel van de route was onverhard, voor de rest was alles verhard.  

 

Zoals ik al zei was de bepijling uitstekend, maar aan de rusten mag wel wat meer aandacht worden besteed. Op de 25 km zat één rust (min of meer binnen) en er stond één minimale verzorgingspost. Met het weer van vandaag was het best te doen, maar met wat slechter weer zou dit absoluut te weinig zijn geweest. De medewerkers gaven dit ook ruiterlijk toe, de tocht is nog in het uitprobeerstadium en voor komende edities wordt naar betere omstandigheden gezocht, zowel voor de startlocatie als voor de rusten.

Ik hoop dat dit gaat lukken, de organisatoren zijn enthousiast genoeg en met bijna 180 deelnemers was deze tweede editie van de wintertocht best wel geslaagd. Helaas staat hun zomertocht (inclusief een dag-Kennedymars) abusievelijk niet in het wandelprogramma van 2018, maar die gaat wel gewoon door! En wel op 16 juni, zet die datum, dus maar gewoon in je agenda, het gaat vast leuk worden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!