Midweektocht VTM in Maassluis
Route 9: Rozenburg Oost

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Woensdag zijn er altijd de midweektochten van VTM vanuit Maassluis en die heb ik al een flink aantal keren gelopen. Enkele routes gaan ook naar Rozenburg en dan is het voor mij handig om thuis te starten en halverwege in te schrijven en te rusten. Ik had nog een route in huis liggen en besloot deze op deze woensdag, de 15e november, te gaan lopen.

 

De route voerde door de Groengordel richting Oost Rozenburg en van daaruit langs de Nieuwe Waterweg naar de pont. Tot mijn verrassing ontmoette ik daar een heel stel wandelaars (onder wie Aart van Dijk), was het echt toevallig vandaag een route naar Rozenburg! Alleen liepen zij de west-variant en ik dus vandaag de oost-variant. Na de haven en het centrum van Maassluis ging het via de Weverskade naar het clubhuis van VTM, waar ik inschreef en een lekker bakkie koffie met een plakje cake nam. Gerard Rasens kwam hier ook inschrijven om de tocht later in de week te gaan lopen, in overleg is hier veel mogelijk bij VTM!

 

En dan weer terug, nu via wat woonwijken, langs een hertenkampje en winkelcentrum naar de nieuwe woonwijk achter de spoorlijn. Evenwijdig met het spoor (langs het water zou ik mooier hebben gevonden, dat bouw ik er volgende keer wel in) ging het richting de Koppelbrug en niet snel daarna was ik weer bij de pont. Even dobberen en ik ben weer terug in m'n eigen dorp, waar ik een bloemetje koop voor m'n jarige broertje. Winkelstraatje door en ik ben weer thuis, leuk toggie geweest!  

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!