De Rien Slokkerstocht
in Steenbergen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Op 11 november was de Rien Slokkerstocht in Steenbergen weer aan de beurt. Verleden jaar liep ik hier na een enorme verkoudheid zo'n beetje op m'n tandvlees, maar de laatste tijd gaat het zo goed met me dat ik goede hoop had dat het dit keer beter zou gaan! Mooi op tijd was ik in Steenbergen, waar de aanmelding ook vlot ging en direct nadat ik had ingeschreven mocht de meute weg. Ik zag een stuk minder bekenden dan vorig jaar, Nico was er en onderweg kwam ik Hansje nog tegen.

 

De route was gelijk aan vorig jaar, dat betekende dat de beschrijving met gemak op een A-viertje paste en dat er dus veel lange stukken in zaten. Een ramp voor mensen die van kronkelige bospaadjes houden, maar ja, je zit hier nu eenmaal in de polder dus bospaadjes zijn hier niet te verwachten. Wel een paar hele lange graspaden, waarvan er één door tractors was kapotgereden, zodat we een heel stuk liepen te blubberen. Niet echt mijn ding, maar gelukkig was de rest grotendeels asfalt.

 

Er was prima gepijld en er zaten twee leuke rusten in de route, eentje bij een Dorpshuis in De Heen (op ca. 8,5 km) en de tweede in Brasserie Kakelbont in Boompjesdijk op ca. 18 km. Tussen deze twee rusten in zat er een “hobbel” in de route in de vorm van een sluisje dat met de hand bediend moet worden en waar je een behoorlijke wachttijd kunt hebben. Gelukkig viel het dit jaar mee, maar ik weet nog van verleden jaar dat ik hier erg lang heb staan wachten!  

 

Het was heerlijk weer om te lopen, grijs maar niet echt koud en we hebben maar tweemaal een kwartiertje of zo motregen gehad, voor de rest was het droog. Al met al heb ik vandaag weer heerlijk lopen genieten, een fijne poldertocht met veel asfalt en een paar stukken onverhard, voor mij een uitstekende mix, waarbij ik ze graag vergeef dat de tocht 27 km was in plaats van de 25 km die in de boekjes stonden! Fijne dag gehad!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!