De Snerttocht in Utrecht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Eigenlijk was het deze zaterdag de bedoeling om wederom in Westkapelle een Memoria Walcheren tocht te lopen, maar de weerberichten waren voor het midden van het land zoveel beter dan voor Zeeland, dat ik uiteindelijk heb besloten om de Snerttocht van wsv Jong en Vrolijk in Utrecht te gaan lopen. Ik liep daar al eerder, zowel de snerttocht als een keer in de zomer, en toen had ik het best naar m'n zin gehad.

 

Het viel echter nog niet mee om de startplaats te vinden, er wordt daar in de omgeving nogal gebouwd en BramBram raakte een beetje de weg kwijt en probeerde me een bioscoop binnen te laten rijden. Gelukkig zag ik op m'n schermpje wel waar ik heen moest, en ben maar tegen de instructies in gaan rijden tot BramBram de route weer oppakte. Ik was gelukkig nog mooi op tijd en kon vlakbij parkeren.

De eerste die ik in het startbureau tegenkwam was Piet v.d. Kroft, die met de route van de 5 km stond te wapperen. Stiekem hield hij daar de route van de 30 km achter, ik had ook eigenlijk niet anders verwacht, want Piet op de 5 km, nee, dat geloof ik echt niet! Ik ben snel ingeschreven en hoewel het nog geen 08.30 is mogen we toch al op pad, fijn!

 

Op de routebeschrijving heb ik al gezien dat de route in grote lijnen gelijk is aan vorige keren, we lopen eerst een stuk langs de Vecht, langs slot Zuylen en direct daarna door het dorpje Oud-Zuilen. Daar staan een paar mooie oude pandjes en een grote witte ophaalbrug, m'n camera heeft het er maar weer druk mee! Ietsje verderop gaan we het dorp weer uit en lopen verder langs de Vecht, waar een scheepje ligt met een piratenvlag in top, eng hoor!  

 

Het gaat nu naar de Maarsseveense Plassen, de kleinste van de plassen lopen we helemaal rond, met iedere keer mooie doorkijkjes naar het water. De zon is (na een wat somber begin van de dag) nu doorgebroken en dat maakt de wereld een stuk vrolijker! Als we de plas helemaal rond zijn, lopen we naar de grote plas en daar zit de eerste rust (of eigenlijk de 2e, want de eerste rust zat al na drie km).

Deze rust is bij De Pannekoekenbakker, die speciaal voor ons wandelaars een uurtje eerder is opengegaan. Op een groot welkomstbord staat een aanbieding van cake met stoofpeertjes en slagroom. En daar kan ik eigenlijk geen weerstand aan bieden, zeker niet als ik zie hoe heerlijk die cake er uitziet! En dus bestel ik die ook maar, en heb daar geen spijt van gekregen, het was heerlijk!

 

  Na deze rust volgt er een heel stuk wat meer door de polders, weilanden zover als je kunt kijken, paardjes, koeien en schaapjes langs de kant en we komen door een klein dorpje met de mooie naam Molenpolder. Onnodig te zeggen dat ik mijn hart weer op loop te halen hier, temeer daar het ook nog eens heerlijk zonnig is geworden. En ondanks dat het inmiddels november is, zie ik toch nog hier en daar madeliefjes bloeien!

 

We komen langs het Fort op de Groenendijk en dit stuk herken ik van de Koninklijke Weg, ik zie dan ook hier en daar de bekende stickers. De zon verdwijnt weer een beetje achter de wolken, maar schijnt toch nog dapper door een schapenwolkjesband heen, dat levert weer een prachtig plaatje op. Dan is daar weer een rust, bij een forellenvijver. Daar word ik enthousiast welkom geheten door twee vrolijke honden en ga op een overdekt terras van een heerlijk kopje koffie genieten. Wat een leuk plekje hier!

Het volgende stuk vind ik eerlijk gezegd wat minder leuk, veel langs drukke wegen en een heel stuk langs een bedrijventerrein. Maar ja, we zitten hier vlakbij een grote stad, dus het zal wel niet anders kunnen. We komen weer vlakbij Oud-Zuilen, bij de rust die vanmorgen zo vroeg in de route zat. Nu is het wel erg laat in de route, maar met een vrolijk bord worden we zo aardig welkom geheten dat ik toch even naar binnen ga voor nog een kopje koffie.

 

Dat had ik misschien beter niet kunnen doen, want nu had ik op het laatste stuk nog een buitje. Dat laatste stuk ging nog langs Fort De Klop en daarna weer terug naar de Vecht. Maar in plaats van langs het water te blijven lopen werden we nog een park in gestuurd, waar we steeds maar de verkeerde kant op moesten, met andere woorden: van de start weg….. En GPS stond al op 27……. Maar uiteindelijk komen we dan toch terug bij de brug met de mooie moza´eken en dan is het nog maar een paar honderd meter naar het startbureau.  

 

Net voor de ergste bui losbarst kom ik daar aan en meld me af. Natuurlijk is er aan de finish snert te krijgen, daar is het een Snerttocht voor, maar ik heb er dit keer niet zo'n trek in, en besluit maar gelijk naar huis te vertrekken. Maar niet na de medewerkers bedankt te hebben voor de leuke tocht, ik heb het reuze naar m'n zin gehad, de route en de rusten waren prima en last but not least: er was uitstekend gepijld!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!