Herfstkleurenuitje in Putte

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na dat mooie weekend in Hoogvliet en Almere zou het ook maandag nog een prachtige dag worden. Een prima idee dus om dan m'n jaarlijkse Herfstkleurenuitje naar Putte te gaan maken! Wel iets vroeger dan gebruikelijk, maar volgende week ga ik de Sallandse Wandelvierdaagse lopen en daarna leven we alweer in november. En je weet nooit wat het weer gaat doen, dus ik besloot om toch deze maandag maar te gaan.

 

En het was weer een schitterende wandeling, inderdaad was het bos nog een beetje te groen naar m'n zin, maar op veel plekken waren toch wel uitbundige herfstkleuren te zien. En paddenstoelen……, wat een overweldigende hoeveelheid paddenstoelen heb ik dit jaar gezien, veel meer dan in voorgaande jaren. In alle vormen en maten stonden ze langs de paden, bescheiden bruin en beige, vrolijk oranje en rood met witte stippen en giftig groen.

 

Zoals gewoonlijk heb ik koffie gedronken in De Leeuw van Vlaanderen, net over de grens met Belgi. Het is tijdens deze wandeling toch een beetje grenshoppen, want je komt regelmatig grenspalen tegen. En oude omgevallen stenen grenspaal heb ik zelfs gebruikt als een alternatieve bankjesrust om van een drankje te genieten, want het was zo warm, dat het zelfs “dorstig weer” genoemd kon worden!  

 

Ik maak dit verslag maar niet al te lang, tenslotte loop ik deze tocht zowat ieder jaar, ik heb de route ooit (in 2008) uit het AD gehaald. De omschrijving daarvan kan je in dit verslag lezen. Voor de rest zou ik zeggen: kijk naar de foto's en geniet van de herfstkleurenpracht!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!