De Metromars in Hoogvliet

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Orkaan Ophelia stoof over de Atlantische Oceaan richting Ierland en in haar kielzog werd warme lucht aangevoerd naar de rest van Europa. Voor het weekend werd dus prima wandelweer verwacht, voor mijn doen misschien zelfs een beetje aan de warme kant…… Maar goed, voor zaterdag stond de Metromars in Hoogvliet op het programma, lekker dichtbij, een thuiswedstrijd zeg maar!

 

Ik ben dan ook veel bekenden tegengekomen vandaag, ik ga maar geen namen nomen, want dan vergeet ik natuurlijk weer mensen! Het parcours was bekend, dat is al jaren zo'n beetje hetzelfde. Dat vind ik niet zo erg, het is een leuke route die goed gebruik maakt van het groen in de omgeving! Helaas gingen we dit keer niet langs het Kasteel van Rhoon, daar scheen een bruggetje kapot te zijn. Jammer, het Kasteel in een herfstige omgeving zorgt altijd voor mooie plaatjes!

Zoals gewoonlijk is de route uitstekend gepijld en is er halverwege een verzorgingspost van de RET zelf. En dat kom je hier toch niet zo vaak meer tegen, een “koek en zopie”! Een eerdere rust bij de MacDonalds was min of meer in het water gevallen vanwege een kapot koffie-apparaat. Ik hoorde van mensen die later gestart waren dat het later op de ochtend wel verholpen was, maar ik heb m'n bakkie dus gemist. Wel even naar het toilet gekund, altijd fijn!

 

Ik heb lekker door kunnen lopen, zeker het stuk na de derde rust bij PSV Hoogvliet. Dat gaat een heel stuk langs de Oude Maas, sommige mensen vinden dat vreselijk, maar ik vind het heerlijk lopen. Ook het allerlaatste stuk over de Oudelandsedijk is altijd erg leuk, hoog boven de nieuwbouw waar je niet zoveel van ziet, dus het lijkt net of je in het buitengebied loopt.  

 

En zo was ik weer terug bij metrostation Hoogvliet, waar ik me tevreden heb afgemeld en van de eerste erwtensoep van dit seizoen heb zitten genieten. Want ja, ondanks de hoge temperaturen begint voor mij het herfst/winterseizoen altijd met de snert bij de Metrotocht in Hoogvliet, en die traditie hou ik in ere, ook al is het buiten dan net lente…….

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!