Knooppunten op Voorne-Putten
Rockanje-Tinte-Oostvoorne

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Zo, dat is een hele tijd geleden dat ik een wandeltochtje liep en er een verslag over schreef! Na mijn laatste knooppuntenwandeling ben ik samen met m'n schoonzusje Greet (de zus van Rob) op vakantie geweest naar Noorwegen. Onder andere om daar op een mooi plekje de as van Rob te verstrooien, maar ook om oude plekjes terug te zien en Greet het land te laten zien waar haar broertje zo van hield. Het is in alle opzichten een mooie vakantie geweest, maar op een kleine “natursti” van 3 km na hebben we daar niet gewandeld.

 

Ook het weekend vlak nadat we terug kwamen ben ik gewoon thuis gebleven, er is altijd veel te doen na een vakantie en daarbij kwam ook het uitzoeken van een hele berg foto's. Het hield me in dit geval letterlijk van de straat! Maar nu de herfstmaand september is aangebroken (mijn favoriete seizoen zoals iedereen inmiddels wel weet), ben ik op zaterdag 2 september weer aan de wandel gegaan. Veel zin in een georganiseerde tocht had ik niet, dus ik ben weer aan het knopen gegaan met wandelpunten op Voorne-Putten.

 

Er kwam weer een leuke route uit rollen, dit keer vanuit Rockanje, richting Tinte en Oostvoorne. Een heel afwisselende route, veel door de polder uiteraard, maar ook een stukje door de duinen en er zaten ook wat bossige stukjes in. In één van die stukjes bos stond daar opeens als verrassing van de dag een hertje op een zijpad! Ik had m'n camera snel genoeg bij de hand en hoewel ik ver moest inzoomen is het toch een leuke foto geworden!  

 

Er kon ook gerust worden, bij Tinte heb ik heerlijk op een bankje bij de kerk gezeten en bij de Tenellaplas heb ik koffie gedronken in het bezoekerscentrum. Daar kwam ik nog een bruidspaar tegen, die bij de plas op de foto werden gezet, wat een schitterende dag hebben die getroffen, het is de hele dag stralend weer geweest!

 

  Dat het inmiddels herfst aan het worden is, is in de natuur duidelijk te merken. Op een paar vieze zwarte zwammen na heb ik nog geen paddenstoelen gezien, maar wel verse zwammen op een boom. Ook liggen er op veel plaatsen al pompoenen te koop, wat een mooie kleuren hebben die toch, ik word altijd helemaal vrolijk van al dat geel, oranje en groen! Ook heb ik al ontzettend veel eikels op de grond zien liggen, en blaadjes met mooie herfstkleuren natuurlijk.

 

Vlak voor het eind kwam ik langs een Cafetaria met de grappige naam “Waarom niet”. En dat dacht ik eigenlijk ook, dus ik heb er een heerlijk softijsje gekocht en daarvan op het terras in de zon zitten genieten. Iets verderop kwam ik nog langs een soort pottenbakkerij, waar ze ook op bestelling mooie huisnummerplaatjes bakken, daar ga ik gauw een nummer 17 bestellen voor op de kei in m'n tuin! En daarna was ik alweer snel bij Kiaatje terug, ik er vandaag weer van genoten!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!