Knooppunten op Voorne-Putten
Nieuwenhoorn-Hellevoetsluis

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nou, dat knooppuntenwandelen hier op Voorne-Putten is zo goed bevallen dat ik gelijk voor dit weekend een tweede route heb uitgezet! Nu iets langer, ik kwam op totaal 27 km uit. De bedoeling was dat ik zaterdag zou gaan lopen, maar toen ik wakker werd was het grijs en druilerig weer. Ik heb mijn planning dus omgegooid, heb op zaterdag aan de WSB zitten werken en ben zondag wezen wandelen!

 

Ik ben dit keer gestart in Nieuwenhoorn, vroeger een zelfstandige gemeente, nu onderdeel van Gemeente Hellevoetsluis. Vroeger werd hier altijd op Hemelvaartsdag de tocht “Thuis in Nieuwenhoorn” georganiseerd, maar die tocht bestaat al zo'n 10 jaar niet meer denk ik. Ik had uitgerekend dat ik dan ongeveer iets over de helft in Hellevoetsluis zou zijn, waar natuurlijk legio mogelijkheden zijn om van een kopje koffie te genieten.

En zie: zondag was het inderdaad perfect wandelweer, zonnetje, vriendelijke wolken, een licht briesje en een temperatuur van zo'n 20 graden! Het was dan ook weer volop genieten, zowel van de polders als van het stukje over de vestingwallen van Hellevoetsluis. En drie maal ben ik door de knooppunten door leuke bosjes gestuurd, het Annabos, de Kooistee en het Ravensehout. Het was dus een heel afwisselende route!

 

Ik heb zelfs tweemaal koffie gedronken onderweg, de eerste keer heel verrassend na zo'n 10 kilometer. Bij knooppunt 17 (ja, heus, ik verzin het niet…….) was daar opeens B&B De Quackgors, waar ook een groot bord stond dat het terras open was. En inderdaad, op een heerlijk beschaduwd plekje heb ik uitgebreid van een kopje koffie met een ieniemienie likeurtje erbij zitten genieten. Ik kreeg er als aardigheidje een grote toeristische plattegrond van Voorne-Putten bij!  

 

Voor het tweede kopje koffie moest ik wat meer moeite doen, in Molen De Hoop op de vestingwallen van Hellevoetsluis beklom ik twee onwijs steile trappen (de tweede trap was zelfs zo smal dat het me moeite kostte met rugzak en vlaggetje!) om uit te komen in een gezellig winkeltje annex koffietentje. Er werd een video gedraaid over molens, er waren souvenirs te koop en ook handgemaakte “Molenmuizen”. En van die molenmuizenmeisjes vond ik zo leuk, dat ik haar niet achter kon laten in de molen…….. De Beereplaats heeft er dus een nieuwe bewoonster bij!

 

  In Hellevoetsluis kwam ik trouwens ook langs de Museumkade, waar het museumschip De Buffel, Lichtschip de Noord Hinder en mijnenveger MS Bernisse liggen. En wat verderop passeerde ik het grote park waar sinds een paar jaar Historyland is gevestigd. Grote dinosaurussen staan daar gebroederlijk naast vliegtuigen uit WOII. Allemaal zo dicht bij huis en ik ben er nog nooit geweest……… Ik neem me voor om daar binnenkort eens wat aan te gaan doen!

 

Kortom, het wandelen langs knooppunten is me wederom uitstekend bevallen, en zeker omdat dit wandelnetwerk zo dicht bij huis is. Maar er zijn best veel andere netwerken hier in het westen van het land, dus ik kan nog jaren vooruit! Wie weet volgende keer een route op Goeree Overflakkee uitstippelen, heb er NU al zin in!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!