Knooppunten op Voorne-Putten
Vierpolders-Zwartewaal-Brielle

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Omdat ik 's middags een trieste aangelegenheid had (de crematie van een wandelvriendin), maar toch 's morgens wat wilde wandelen ben ik weer eens vlak in de buurt gaan zoeken. Alle Groene Wissels hier in de omgeving heb ik inmiddels al gelopen, dus ik moest naar wat anders op zoek. Ik kwam terecht op de knooppuntenplanner op Wandelnet. Heel het wandelnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg staat daar op en door het aanklikken van de knooppunten heb je in een poep en een zucht een route!

 

Ik heb het bij een rondje van 15 km gehouden, dicht in de buurt. De route liep langs de plaatsen Vierpolders, Zwartewaal en Brielle. Natuurlijk waren veel wegen en plekjes bekend, niet alleen loop ik meestal de voorjaars- en najaarstocht van de Jonge Tippelaars uit Brielle, maar ook heb ik hier diverse keren het Voornepad gelopen. Dat laatste bestaat inmiddels niet meer als zodanig, maar is opgenomen in het bovengenoemde wandelnetwerk.

Maar toch kwam ik ook op wegen terecht, die ik niet kende, of althans, waar ik nooit gelopen heb. Dus ondanks dat het een erg bekende omgeving was, was het toch ook een beetje nieuw! Het was behoorlijk bewolkt, maar wel droog en na verloop van tijd brak de bewolking een beetje en piepte het zonnetje er af en toe tussendoor. Voor horeca was ik veel te vroeg, maar als ik wat later op pad zou gaan, is er in Brielle (na ca. 10 km) keus genoeg voor een kopje koffie natuurlijk!

 

Nu heb ik het bij een bankjesrust gehouden en daar een energiereepje gegeten en wat gedronken, op 15 km heb ik ook niet echt een uitgebreide rust nodig, tenslotte. De verrassing van de route zat aan het eind, waar de knooppunten me een leuk schapendijkje op stuurden. Haha, altijd lachen met die beesten, ze hollen al schuddekontend voor me uit en pas aan het eind waar ze niet verder kunnen, laten ze me voorbij gaan!  

 

Ook erg leuk was dat de route na het schapendijkje ook nog door het Vrijheidsbos ging. Alle andere routes die hier liepen gingen er altijd langs, maar nu liep ik er helemaal doorheen. Er stonden overal platen met (soms) indringende teksten, dus ik heb vrij lang over dit stukje gedaan. Ik heb een hele tijd geleden in dit bos een cache gezocht en gevonden, en ik vond het leuk om te zien hoe het bos inmiddels gegroeid is, het wordt nu de naam “Bos” echt waardig!

Toen ik weer bij Kiaatje terug was, stond Klein Duimpje op exact 15,00 kilometer! Dat vond ik zo leuk dat ik er even een fotootje van heb gemaakt, zo precies op de afstand uitkomen gebeurt niet zo vaak! Tevreden ben ik de paar kilometertjes terug naar huis gereden, ook deze manier van wandelen is leuk en ik plan voor komend weekend nog twee van deze knooppuntenroutes!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!