Historische stadswandeling Arnhem

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de leuke Groene Wissel “Tussen Sonsbeek en Meinerswijk” heb ik even rust genomen en een hapje gegeten. Daarna ben ik op pad gegaan voor de echte stadswandeling door het (oude) centrum. Verleden jaar had ik een stadsgids van Arnhem meegenomen met daarin een historische rondwandeling van het Gilde Arnhem. Die wandeling heb ik overgenomen in m'n GPS en natuurlijk heb ik de routebeschrijving bij de hand om te weten waar ik allemaal langs kom!

 

En dat is een hartstikke leuke wandeling geworden. Ik heb heerlijk door Arnhem gedwaald en weer ontzettend veel mooie en interessante dingen gezien. Ook ben ik nu wel de Eusebiuskerk in geweest. De toren (er is een panoramalift) ben ik niet op geweest, maar ik ben wel afgedaald in de grafkelders. Brrrrrr, behoorlijk luguber! Sommige dingen had ik ook tijdens de Groene Wissel al gezien, maar ik heb de overlap beperkt kunnen houden.

De stadswandeling was uiteindelijk maar 4 kilometer lang, maar ik heb er (inclusief nog een koffiepauze) zowat twee uur over gedaan. Heel veel bekeken en heel veel foto's gemaakt! Ik zal hier dus geen lang verslag van maken, maar ik zou zeggen: bekijk de foto's maar die vertellen het verhaal!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!