Rondje Ka
vanuit Roelofarendsveen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Eigenlijk stond dit weekend de Zomerse Nachttocht in Amsterdam Driemond op het programma, maar helaas werd deze afgelast. Jammer, zoveel nachttochten met korte afstanden zijn er niet! Maar deze afgelasting maakte wel de weg vrij om voor de tweede keer het Rondje Ka vanuit Roelofarendsveen te lopen! Verleden jaar had ik genoten van deze tocht, en ik vond het best jammer dat hij dit keer tegelijk met die nachttocht was. Maar dat loste zich dus vanzelf op.

 

Bij Rondje Ka mag je lekker vroeg starten, om 7 uur al, dus ik toog rond 6 uur richting Roelofarendsveen, waar ik ongeveer kwart voor zeven arriveerde. Op een heel groot parkeerterrein had ik nog keus tussen massa's plaatsen waar ik Kiaatje kwijt kon. De borden naar de inschrijving 200 meter verderop stonden al klaar en daar aangekomen was het nog lekker rustig bij de inschrijftafel. Ik ontmoette gelijk een paar bekenden: Ton en z'n wandelmaatjes stonden net op het punt van vertrekken.

Nadat ik me had ingeschreven en de routebeschrijving had ontvangen, was het tijd voor de eerste verzorging van deze dag: er werd gratis koffie met een krentenbol aangeboden door de plaatselijke Plus! Want daar staat deze tocht om bekend: je krijgt onderweg zoveel gratis verzorging, dat je alle calorieën die je eraf loopt, er tegelijkertijd weer aan eet…… Maar goed, terwijl ik genoot van m'n kopje koffie, maakte ik even een praatje met Jolanda en daarna kon ik op pad voor de 25 km.

 

Het was heerlijk wandelweer, weliswaar viel er af en toe een zacht miezerregentje en het uitzicht over het water was daardoor een beetje grijs, maar de temperatuur was prima, en 's middags kwam steeds vaker de zon achter de wolken vandaan. Kortom, ik vond het perfect en ik heb heerlijk lopen genieten van alle puur Hollandse uitzichten, met soms schitterende wolkenluchten erboven. Wat is Nederland tocht mooi!  

 

De verzorging was net als verleden jaar uit de kunst! Achtereenvolgens kregen we boterkoek of brownies, watermeloen met kersen, appel en komkommer, toastjes met zalm, dropjes, stukjes kaas met appel/perensap, toastjes met tapenade, bij het pontje een bolletje ijs en bij binnenkomst een broodje hamburger! Daartussendoor waren er twee rusten waar je tegen betaling koffie, thee en wat lekkers kon krijgen. Bij één van deze twee rusten werden we tevens getrakteerd op levende muziek.

De route was geweldig, we liepen langs het Paddegat, de Wijde Aa, de Kromme Does, de Woudwetering en het Braassemermeer, alsmaar het water aan je linkerkant houden. De bepijling zou in mijn ogen wel iets beter kunnen, er is alleen op cruciale punten en splitsingen gepijld. Toch is de route op zich prima te volgen, maar je hebt wel de routebeschrijving erbij nodig, blindelings op de pijlen lopen lukt niet. Wel staat er een plattegrond op de routebeschrijving, persoonlijk vind ik dat erg prettig.

 

  Waar ik dit keer wel moeite mee heb gehad is het aantal hekken waar we overheen moesten klimmen. Dat wist ik nog van verleden jaar en ik heb dit keer een paar maal via m'n GPS een route over de weg gezocht. Een paar hekken gaat nog wel, maar mijn rug is op het ogenblik weer in de contramine en riep na het derde hek, dat ik hier beter mee kon stoppen. Ik heb als tip aan de organisatie gegeven om een alternatief op de route te zetten of te pijlen. Want niet iedereen heeft een GPS of kent de weg in deze omgeving!

 

Bij terugkomst kregen we als beloning allemaal een grote zonnebloem en een medewerkster stond klaar om iedereen mèt bloem bij een kader op de foto te zetten. (met de eigen camera of phone van de deelnemers, een heel leuk idee!) Natuurlijk ga ook ik met bloem op de foto, en geef de organistatie een welgemeende "Thumbs Up". Ik hoorde dat ze een record aantal deelnemers van ruim (of rond) 1000 hadden. Natuurlijk is dat hartstikke leuk voor de organisatie, maar ik hoop wel dat het evenement niet uit z'n jasje gaat groeien, de omvang van nu vind ik net nog leuk!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!