De dijken op, de polders in
vanuit Spijkenisse

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Veel te heet, deze dagen, naar m'n zin! Nadat ik de eerste dag van de 3Daagse van Hoornaar heb gelopen, ben ik vrijdag gewoon lekker thuis gebleven en heb met succes geprobeerd om het binnen zo koel mogelijk te houden. Voor zaterdag had ik het plan opgevat om een klein tochtje in de buurt te gaan lopen en wel zo rond zonsopkomst. Die zon komt in deze tijd van het jaar om ongeveer 05.30 op, dus dat betekent nog vroeger opstaan dan ik gewoonlijk al doe!

 

De keus valt op een tochtje in de serie van Hans Hartmann, De dijken op, de polders in. Begin mei is daarvan een tochtje in Spijkenisse geweest, die dag kon ik niet, maar ik heb wel de GPS-track ontvangen, dus ik kan hem op deze vroege ochtend na gaan lopen. Rond 5 uur ga ik vanaf Meubelboulevard Spijkenisse op pad, om de zon even later bij de Botlekbrug te zien opkomen.

 

Dat levert prachtige plaatjes op van een roze-gouden Botlekbrug en een oranje-gele hemel achter de grote installaties van de chemische industrie. De route gaat verder over het bekende vlonderpad door het Ruigeplaatbos, de Spijkenisserbrug over en daarna een stukje langs de nieuwbouwwijk Terras aan de Maas, met enorme woontorens. Die had ik wel vanaf de brug gezien, maar ik was er nooit vlakbij geweest. Ziet er toch best wel leuk uit in het stralende zonnetje!  

 

Een stukje door oud Spijkenisse volgt, terrasjes genoeg, maar natuurlijk is er zo vroeg op de ochtend nog niks open. Wel is men bij de kerk druk bezig met het opbouwen van de markt. Het laatste deel van de route loopt door het Mallenbos en dat betekent veel schaduw en dat is best lekker, want het begint nu al warm te worden! Zo rond 9 uur ben ik terug bij Kiaatje, een goed begin van deze dag, die ik verder in alle rust in m'n koele huis doorbreng. Ik hoop dat de temperatuur weer gauw terug naar normaal gaat!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!