De Haaglanden Wandeldagen
in Rijswijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Omdat ik voor maandag grootse plannen heb, zocht ik voor deze zondag een niet al te lange tocht en daarom ook een beetje in de buurt. De keus viel op Rijswijk, daar organiseerde wsv Haaglanden de Haaglanden Wandeldagen. Daar kon ik dan mooi de tweede dag van meepikken. Ook hier kon vroeg gestart worden, om 7 uur zelfs, k voor de 20 km!

 

Ik ben niet in Rijswijk geboren, maar wel getogen en ik vind wandelen in Rijswijk dan ook altijd leuk, veel plekjes van vroeger terugzien, want ik ben er al sinds m'n 21e weg. Rond 7 uur was ik bij de start waar ik net Annette en Bertus nog trof, die op pad gingen voor de 40 km. In het startbureau kreeg ik een papier in m'n handen gedrukt, waarop te lezen stond dat de route grotendeels via knooppunten liep. De nummers van de knooppunten stonden op de routebeschrijving en waar het niet duidelijk was zou gepijld zijn.

Nou, ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet zo'n succes vond! De achterliggende gedachte (tekort aan medewerkers) kan ik begrijpen en het systeem op zich vind ik ook niet verkeerd, maar ook op de punten dat er wl gepijld was vond ik de bepijling erg onlogisch. Dan weer links van de weg en dan weer rechts, vaak pas na een kruispunt en sommige pijlen waren wel heel erg vervaagd, daar was geen chocola meer van te maken.

 

De route op zich vond ik best leuk, we liepen eerst door Oud-Rijswijk en daarna heerlijk over het Jaagpad langs de Vliet naar Delft. In Delft raakte ik echt het spoor bijster en trof gelukkig een hondenuitlaatster die even met me mee keek en me naar de Buitenwatersloot wees, daar kon ik de route weer oppikken. Nou, ik weet natuurlijk niet wat ik gemist heb, maar het kan nooit leuker geweest zijn dan die Buitenwatersloot, wat een juweeltje van een grachtje was dat!  

 

Via Den Hoorn ging het weer terug richting Rijswijk, waar we vlak voor het eind langs begraafplaats Eikelenburg kwamen. Daar heb ik even een bankjesrust ingelast bij het veldje waar ik de as van m'n moeder heb uitgestrooid. Ook in de lente blijkt dit een prachtig plekje te zijn! Overigens heb ik vandaag alleen maar bankjesrusten gehad, want alle reguliere rusten waren (nog) gesloten.

Terug in het startbureau heb ik de gebrekkige bepijling en het feit dat alle rusten nog gesloten waren toch maar even gemeld. Later hoorde ik van Bertus en Annette en van Ton die gisteren had gelopen dat ook de rusten op de 30 en de 40 gesloten waren. Dan klopt er toch iets niet in de organisatie, zou je zeggen! Enfin, ik hoop dat ze de opmerkingen ter harte nemen, ik gun ze graag een herkansing, want zoals ik al zei: de route was leuk!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!