De dijken op, de polders in
vanuit Abbenbroek

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ik had eigenlijk helemaal geen plannen voor deze dinsdag, behalve dan een beetje in huis en tuin klooien. Maar het bleek zulk stralend weer te zijn, dat ik rond negen uur besloot om toch maar op pad te gaan. Niet te ver van huis, Bram is een beetje ziekies en ik wil het arme beest niet TE lang alleen laten. Van de serie “De dijken op, de polders in” had ik nog een GPS-track van de tocht vanuit Abbenbroek, die had ik niet kunnen lopen omdat op die dag de vrijwilligersbijeenkomst van de RWV was.

 

Bij nadere bestudering van de route besloot ik niet vanuit Abbenbroek te starten, maar vanuit Zwartewaal, in de hoop dat ik op die manier nog ergens onderweg een kopje koffie kon bemachtigen. En dat is zowaar nog gelukt ook, in Heenvliet op het terras van “De Hoecksack” heb ik heerlijk van een kopje koffie zitten genieten, hoewel het restaurant die dag gesloten was. Wat een aardige mensen zijn er toch op de wereld, hè!

Het parcours was in één woord schitterend, natuurlijk was het een bekende omgeving voor mij, maar ik heb toch wat nieuwe weggetjes bewandeld. Buiten de koffierust heb ik nog tweemaal een bankjesrust ingelast, het weer was er goed genoeg voor, ik liep met een kuitbroek, maar nog wel met een T-shirt met lange mouwen en een jasje. De wind was best nog fris! Na 18 km was ik weer terug in Zwartewaal en toen was ik in een wipje weer thuis natuurlijk!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!