De Kilometervretermars
in Maassluis

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vaste prik zo rond het tweede weekend van maart: De Kilometervretermars van VTM in Maassluis! Ik ben een aantal jaren niet geweest, omdat ik de parcoursen niet zo leuk meer vond, maar verleden jaar ben ik weer eens wezen proberen en toen was het best leuk! Dus dit jaar staat hij weer op m'n agenda. Maassluis is lekker dichtbij natuurlijk, en erg bekend terrein, ik heb er jaren gewerkt!

 

Bij de start is het erg druk, de routes worden pas om exact 8 uur uitgedeeld, ondanks dat het startbureau zowat uit z'n voegen barst. Jammer vind ik dat altijd, een paar minuutjes eerder starten zou toch moeten kunnen als het zo druk is? Maar goed, om 8 uur gaat de meute dan van start en zoals gewoonlijk wacht ik de ergste drukte even af en start rond kwart over acht.

Veel bekenden gezien bij de start, ik ga maar geen namen noemen, want dan vergeet ik natuurlijk weer de helft. Als ik dan eenmaal op pad ben, merk ik al gauw dat de route precies omgekeerd is aan verleden jaar. Dat betekent dat de eerste rust wel vrij vroeg zit, al na iets meer dan 4 kilometer. Maar och, ik heb wel trek in een bakkie en stap dus toch maar even naar binnen, In gezelschap van Betsy en Akke geniet ik van m'n koffie.

 

Het tweede stuk gaat via heerlijk lange geasfalteerde fietspaden en smalle weggetjes naar de verzorgingspost op ca. 11 km. Hier krijgen we traditiegetrouw een krentenbol en een neutje aangeboden. Leuk is wel dat ik hier twee wandelaars op de fiets tegenkom! Bas is vandaag op pad als fietsende begeleider van zijn groep Vrijbuiters en Bert is per fiets nog op weg naar de start, maar komt even een kijkje nemen bij de verzorgingspost.  

 

Iets verderop zit de tweede binnenrust en hier ga ik nog even een kopje koffie doen, en even naar het toilet natuurlijk, want vanaf hier is het nog 8 kilometer. Op de route andersom zaten de rusten wel iets beter verdeeld! Na de rust gaat het eigenlijk in één lange ruk langs de Nieuwe Waterweg terug naar de start. Het eerste deel vind ik niet veel aan, langs veel industrie, maar als we eenmaal de Maeslantkering voorbij zijn, wordt het wat leuker, dan lopen we gewoon over een fietspad langs het groen.

 

  Ik vind het eigenlijk nooit saai om zo langs het water te lopen, er is altijd wel wat te beleven. Zelfs een met veel kabaal opstijgende zwaan! Aan de overkant van het water (aan “mijn” kant dus eigenlijk ) ligt Thialf weer op zijn vaste stek voor onderhoudswerkzaamheden en vanaf hier kan ik hem mooi op de foto zetten. Daarna is het nog maar een klein stukje en dan steken we het spoor over.

 

Nog een kilometertje ongeveer en daar is het startbureau weer. Afmelden, bedanken voor de leuke tocht en nog even nababbelen met medewandelaars. Het is weer een welbestede dag geweest, alleen jammer dat het weliswaar prima wandelweer was, maar dat de zon niet echt door de wolken heen heeft kunnen breken. Kijk maar op m'n foto's, toch wel een beetje grijs vandaag!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!