De Kijk-Hoek-Duinentocht
in Den Haag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na het succesvolle tripje op het Grebbeliniepad besloot ik om zaterdag een tochtje wat dichterbij te doen. De keus viel op de Kijk-Hoek-Duinentocht van de Haagse Wandelsportvereniging “De Vierdaagsche”. En omdat ik nog steeds niet helemaal op m'n oude niveau terug ben na een hardnekkige griep koos ik voor de 20 kilometer.

 

Op weg naar Den Haag bleek het al heel erg mistig te zijn, een erg kleine wereld om in te rijden en ook tijdens de tocht is het het grootste deel van de tijd mistig geweest. Rijden in de mist vind ik niet zo leuk, maar och, het was vroeg in de ochtend en rustig op de weg, het viel allemaal wel mee. Wandelen in de mist vind ik daarentegen helemaal geweldig! Ik kan genieten van het mysterieuze sfeertje dat mist aan een landschap geeft en er zit ook heerlijk veel zuurstof in de lucht.

De route was bekend, we liepen via Monster naar Ter Heijde. Even verder splitste de 20 kilometer af en ging een stukje door het Westland om later weer naar de duinen terug te gaan. Daar kon je kiezen tussen het fietspad door de duinen of het strand. Ik had niet zo'n zin om door het mulle zand bij de duinenrij te ploeteren en heb voor het fietspad gekozen. Daarna nog een stukje over Landgoed Ockenburg en toen zat het er weer op.

 

Ik heb tweemaal gerust, de eerste keer na 5 kilometer in Ter Heijde. Ik was weliswaar te vroeg voor de officiŽle openingstijd van “De Viskeet”, maar ik ben gewoon gaan kijken en ja hoor, er waren al mensen aanwezig en ik kon van een heerlijk bakkie koffie genieten. De tweede keer ben ik iets van de route af naar zwembad De Boetzelaer gelopen en ben daar wederom aan de koffie gegaan.  

 

Het allerlaatste stuk trok de mist een beetje op, maar het bleef wel grijs. Toch heb ik vandaag wat kleur in m'n foto's kunnen krijgen, op verschillende plekken kondigden bloemen het naderende voorjaar aan. Weer terug in de kantine van voetbalvereniging GDA heb ik nog een bakje koffie gedronken en daarna ben ik weer tevreden naar huis getuft. Was een bekend, maar evenzogoed toch een lekker toggie!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!