De Capelse Tweedaagse
van de RWV

 

 

 

De route van dag 1

 

De route van dag 2

Klik op de plaatjes om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Dit jaar zit er geen heel weekend tussen de Kerst en Oud&Nieuw, dus valt de Capelse Tweedaagse van de RWV in het laatste weekend vóór de Kerst en dat is op 17 en 18 december. In het verleden is de Capelse vaak geplaagd door extreem winterse omstandigheden, maar dit jaar is daar (gelukkig) niets van te bespeuren. Op een droge, maar helaas grijze 17 december rijd ik (via Ridderkerk om Suze op te halen) richting Capelle, waar we rond half negen arriveren.

 

In het startbureau is het dan al een drukte van belang, heel veel bekenden natuurlijk en het is eerst een druk begroeten van iedereen voor ik me in ga schrijven. Ik schrijf in voor de Tweedaagse, ik ben van plan om vandaag 25 km te lopen en morgen 15 km. Al iets voor negenen geeft Gijs het signaal dat we kunnen vertrekken, maar zoals gewoonlijk wacht ik de ergste drukte af en maak nog even een praatje met een groepje Walkers van het W4W forum.

 

Dan ga ik ook op pad voor het inmiddels bekende parcours door de Krimpenerwaard. Bij de mooie spreuk “Languit het land omhelsd door water” zet ik het groepje Walkers even op de foto, daarna ga ik in m'n uppie verder. Verderop maak ik nog een fotootje van Tom en Tamara en dan gaat het naar de imposante Algerabrug. Aan de andere kant van het water volgt een stukje woonwijk en daarna doemt al gauw de eerste verzorgingspost op.  

 

Helaas is daar de koffie al op (foutje in de bevoorrading), maar een warme chocomel gaat er ook prima in. De verzorgingspost heeft onderdak gevonden bij een autogarage en daar mogen we ook even gebruik maken van het toilet, erg fijn! Dan gaan we door de polder richting Krimpen aan de Lek en daar eenmaal aangekomen gaat het weer kriskras door woonwijken naar de tweede rust bij Café DeKwaysteNiet.

Daar tref ik de hele bups Walkers weer, maar zij gaan er weer eerder vandoor dan ik. Toch wel leuk dat we elkaar zo iedere keer weer tegenkomen! Na deze rust volgt mijn favoriete stukje, eerst door de Krimpenerhout en daarna door de Krimpenerwaard richting Ouderkerk aan den IJssel. Toch wel heel erg jammer dat het zo grijs is vandaag, met een zonnetje ziet dit parcours er altijd een stuk mooier uit!

 

  In Ouderkerk aan den IJssel ga ik bij de derde rust bij de Blokhut nog even aan de koffie, en ook hier tref ik de Walkers weer. Ik neem hier maar een korte rust en ga eerder dan zij alweer op pad. Niet veel verder komen we bij het pontje over de Hollandsche IJssel richting Nieuwerkerk en hier komt iedereen weer samen, met nog een paar andere wandelaars erbij. Gezellig! Als ik al aan boord ben, staat Ineke nog op de wal en maakt een leuk fotootje van me.

Aan de overkant gaan we richting Hitland en daar wandelen we het bekende stukje over de vlonders. De vlonders zelf verkeren in deplorabele toestand, maar de tussenstukjes zijn bestrooid met nieuwe houtpulp, waardoor ze een stuk minder glad en modderig zijn geworden! Dan arriveren we bij de vierde rust (geen wonder dat ik er hier altijd zo lang over doe) bij een eigen verzorgingspost. Ook hier ga ik aan de koffie met een lekker stuk RWV-gebak erbij. Voor degenen die dat nog niet weten: dat is ontbijt(peper)koek met boter!

En dan is het laatste stukje aan de beurt, nog ongeveer 3,5 kilometer terug naar de start. En zelfs op dit stuk zou je nog een keer kunnen rusten bij pannenkoekenhuis het Schollebos, maar die sla ik maar over! Na bijna 7 uur onderweg geweest te zijn (veel gerust, maar ik had het ook benauwd) was ik weer terug. Suze, die de 10 km had gelopen, had inmiddels een lift van iemand anders gekregen en zo kon ik, na nog een laatste bakkie koffie met de Walkers, linea recta naar huis.

 

Ook op zondag heb ik Suze opgehaald in Ridderkerk en ook nu waren we rond half negen in het startbureau. Het was weliswaar wat minder druk dan gisteren, maar toch ook vandaag een hele goede opkomst! Alle bekenden weer even begroet, een bakkie koffie gedaan en alvast maar m'n boekje laten stempelen. Rond half tien ben ik op pad gegaan voor de 15 km.  

 

Het duurt deze tweede dag altijd een tijd voor je eindelijk Capelle uit bent, niet mijn favoriete parcours dus, maar gelukkig leek het vandaag wel iets minder grijs dan gisteren te zijn. En ja hoor, na verloop van tijd waren we dan eindelijk de woonwijken uit, liepen heerlijk langs het water en de lucht begon er steeds blauwer uit te zien! Na ca. 6 kilometer is er dan de eerste rust bij golfbaan Hitland en zoals gewoonlijk wacht ik hier weer op een kopje koffie tot ik een ons weeg. Geërgerd bestel ik m'n koffie maar weer af en ga op pad naar de tweede rust, de soep op de verzorgingspost bij Gijs.

Daarvoor mogen we weer door het Hitland, een ander stukje dan gisteren, maar wel weer met de vlondertjes erin. Vandaag met een klein beetje zonneschijn ziet dat er veel leuker uit dan gisteren, hoewel de gaten in de plankieren er ook in de zon niet best uitzien….. Dan ben ik bij de laatste verzorgingspost van deze Tweedaagse en geniet van een kopje overheerlijke tomatensoep van chefkok Gijs. Nog een kopje koffie erachteraan en dan op pad voor het allerlaatste stukje.

 

  Na een heerlijk lang stuk op asfalt gaan we het Schollebos is en kronkelen daar nog een stukje doorheen. Zo in het zonnetje ziet het er allemaal vriendelijk uit en ik heb het dit laatste stukje veel beter naar m'n zin dan gisteren op het laatste stuk. Het is vandaag veel frisser weer en ik heb het dan ook stukken minder benauwd. Of eigenlijk heb ik het niet benauwd, ik heb gewoon te weinig zuurstof in m'n bloed, maar dat is zo lastig om te omschrijven hoe dat voelt.

 

Dan ben ik weer terug in het startbureau, waarvandaan een uitzending van Radio Capelle plaatsvindt. In de loop van de middag worden er diverse wandelaars en mensen van de organisatie geïnterviewd, maar ik besluit daar niet op te wachten. Suze blijft nog wel even gezellig op medewandelaars wachten en zo vertrek ik ook vandaag in m'n eentje richting Rozenburg. Een gezellige en dit keer probleemloze Capelse Tweedaagse zit er weer op!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de foto's.

 

De foto's van dag 1

 

De foto's van dag 2

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!