De Metro Wandeltocht
van wsv de RET

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Hoogvliet ligt natuurlijk vlakbij Rozenburg, dus is het vaste prik dat ik in oktober afreis naar de Metrotocht van wsv de RET! Altijd een leuke tocht, mooi parcours, prima gepijld en goed verdeelde rusten. De 25 km mocht vanaf half negen starten, dus ik hoefde niet al te vroeg van huis. En er was in de ochtend motregen voorspeld, dus heb ik me helemaal niet gehaast! Toch was ik later dan verwacht bij de start omdat de Botlekbrug vlak voor m'n neus open ging. Gelukkig hielp een schietgebedje: hij ging niet in storing!!!

 

Parkeerplek is er genoeg bij metrostation Hoogvliet en de inschrijving ging ook vlot. In het startbureau waren ze al druk bezig met de erwtensoep, mmmmm, lekker, straks als ik terug kom! Nog even een praatje gemaakt met die en gene en in de rij gestaan voor het enige toilet ter plekke en toen kon ik op pad. En ja, het motregende in het begin van de tocht, maar het was niet nat genoeg voor een plu of een poncho. Eigenlijk was het best lekker, zo'n zacht herfstregentje!

Na een stukje Hoogvliet gingen we verder langs de Oude Maas, onder de mooie rode Spijkenisserbrug door en verderop door het Ruygeplaatbos. Door het sombere weer was het allemaal wat minder fotogeniek dan anders, maar toch was er genoeg om een plaatje van te maken. Ik zag zelfs een tipje van de brug waar ik daarnet nog voor stond te wachten! En iets verderop kwamen we langs de Heerlijkheid Hoogvliet en de zogenaamde “Chill-Hill”, grappig vormgegeven.

 

De eerste rust was bij de MacDonalds, maar daar was het erg druk. Een grote groep voor me had net z'n bestelling gedaan en ik had geen zin om daar op te wachten. En och, na zo'n 6 kilometer ben ik ook nog niet echt aan een rust toe. Dus alleen even naar het toilet geweest en toen weer op pad. Dit deel gaan we wat meer de weilanden in, en ook onder de grote betonnen metrobaan door. Dan zijn we na zo'n 13 km bij de wagenrust van de RET zelf en daar ga ik natuurlijk wel even aan een lekker bakkie!  

 

Het derde deel van de tocht gaat door Rhoon, met natuurlijk de passage langs het altijd mooie Kasteel van Rhoon. Er staat een onverwachte “snoepjespost” en ik neem een (vierkant) rolletje Fruitella mee. Jeugdsentiment, heb dat spul in geen jaren meer gegeten, wist niet eens dat het nog bestond. Iets verderop gaan we door het hertenkamp, waar ook een poes met dezelfde kleuren als de hertjes ronddartelt.

Dan komt er een lange weg richting de derde rust bij PSV Poortugaal en hier komen me wandelaars tegemoet van WS78, die organiseren een tocht vanuit Barendrecht. Ik vraag me af of dit niet wat beter op elkaar afgestemd had kunnen worden. De RET organiseert hier toch altijd rond deze tijd! Maar goed, ik kom een aantal bekenden tegen, ik zie Jeannette, Rhinda, Henri (die een leuke foto van me maakt), Henk en later in de rust maak ik een praatje met Chiel die pijlophaler is bij WS.

 

  Na de voetbalrust gaat het verder langs de Oude Maas weer terug richting Hoogvliet en net op het allerlaatste stukje breekt af en toe de zon door het wolkendek heen. Er verschijnt wat blauw in de lucht en de herfstkleuren spetteren opeens van de bomen af. Hoewel ik alles nog wel erg groen vind voor de tijd van het jaar! Dan komen Bertus en Annette me nog voorbij en gaan we het leuke dijkje achter de woonhuizen op voor de laatste honderden meters.

 

Terug bij de start meld ik me af en maak de medewerkers een welgemeend complimentje voor de leuke tocht. En dan ga ik aan de soep natuurlijk. Snert na afloop van de Metrotocht van de RET in Hoogvliet, dan weet je zeker dat het winterwandelseizoen weer begonnen is! Hele fijne dag geweest en zowaar, op de terugweg was de Bottleneckbrug gewoon dicht!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!