Groene Wissel Kwadendamme
Dijken in de Zak

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Zaterdag was er niet zo heel veel te wandelen in de buurt. Ik had naar Rijswijk kunnen gaan voor RS80, maar die tochten vind ik eigenlijk te druk. En het was vrijdagavond met het rapen en garen van de Wandelportbode ook behoorlijk laat geworden, dus ik vond dat ik wel een beetje mocht uitslapen! En zo ben ik wat later op pad gegaan naar de Zak van Zuid-Beveland om daar een Groene Wissel vanuit Kwadendamme te gaan lopen.

 

Ik had op het kaartje bij de routebeschrijving gezien, dat deze op een paar punten samenviel met mijn GPS-route langs de Bloemdijken vanuit Heinkenszand, dus uit ervaring weet ik dat de omgeving daar prachtig is! En leuk om ook daar weer eens nieuwe plekjes te ontdekken. Ik besloot om in Langeweegje te starten, dan zouden de horecagelegenheden wat beter in de route zitten, maar achteraf gezien had dat niks uitgemaakt: alles was dicht in deze tijd van het jaar!

 

Wat zegt de beschrijving van deze Groene Wissel?
Bijna onafgebroken over de vele dijken die de Zak van Zuid-Beveland rijk is, maakt u een zeer afwisselende wandeling. Onderweg valt er veel te zien en te beleven: een oude kreek, enkele bloemendijken, vele enorme boomgaarden (waar u ook even doorheen kuiert), Berkenhof's Tropical Zoo (een stukje jungle in een enorme kas, met horeca), prachtige wandelpaden langs het museum (stoom)spoorlijntje Goes-Borsele (met een stationnetje waar u over het perron loopt) en de zeedijk langs de Westerschelde. Ongeveer de helft van die dijken zijn autoluw, de andere helft zijn heerlijke grasdijken. Halverwege is er in Hoedekenskerke horeca: De Buffer van de museumspoorlijn en atelier/pleisterplaats Boerhaave.

 

En het was inderdaad een zeer afwisselende wandeling! Ik kwam op wat meer kilometers uit dan de routebeschrijving aangaf, 18 in plaats van 17 en ik heb van iedere kilometer lopen genieten! Sommige stukjes ken ik inderdaad van m'n Bloemdijkenroute, maar andere stukjes en dan met name de lange grasdijk met de vele overstapjes en het stuk langs de Westerschelde waren nieuw voor me. En ik heb weer een nieuw plaatsnaambord gescoord: Hoedekenskerke!  

 

Het was heerlijk weer, gelukkig is de warmte nu echt zo'n beetje verdreven en was het lekker fris. Maar toch kon ik op een gegeven moment m'n jasje aan de rugzak hangen, want ik het zonnetje was dat prima te doen. Omdat ik laat was gestart was ik ook laat terug natuurlijk, maar vroeg genoeg om op de terugweg even langs een Facebook-vriendin te rijden om een lang geleden afgesproken ruil-overeenkomst na te komen. Ik een paar boeken rijker, zij een platenspelertje! Goed bestede dag geweest dus!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!