Het Voornepad
De lus over Zwartewaal

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En het mooie weer houdt maar niet op! Gelukkig is het inmiddels wel een heel stuk koeler geworden, gewoon lekker fris herfstweer. Op deze woensdag besluit ik om weer eens een stukje van het Voornepad te gaan lopen, de lus over Zwartewaal. Dat is een prachtige route en lekker dicht in de buurt. Omdat het 's morgens eerst nog bewolkt was, ben ik pas wat later gestart, zo rond 12 uur.

 

Er stond me wel een verrassing te wachten bij m'n startpunt bij de Brielse Brug. Daar zaten geen stickers meer van het Voornepad op de lantarenpaal maar nieuwe stickers van het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland. Op één verdwaalde markering na ben ik nergens meer stickers van het Voornepad tegengekomen en ook de grote houten richtingaanwijzers waren weg. Gelukkig heb ik alle tracks van de vier lussen van het oude pad nog, anders had ik alles via wandelpunten weer opnieuw uit moeten puzzelen!

 

Verder was alles wel zo'n beetje bij het oude, twee leuke schilderachtige dorpjes (Zwartewaal en Brielle), een prachtig natuurgebied (Hollemare) en veel polders en weilanden. Wel nieuw in natuurgebied Hollemare waren twee veeroosters, ik ben er voorzichtig overheen gedribbeld, maar loslopend vee heb ik niet gezien. Er stond wel een stevige bries vandaag, wat duidelijk te zien was in de Brielse Maas, golfjes op het water!  

 

Wel jammer dat m'n vaste koffiestek bij de Vuijle Vaetdoek gesloten was, die is alleen nog maar van donderdag t/m zondag open. Weet ik dat ook weer voor een volgende keer. Ik denk erover om dan in Zwartewaal zelf te starten, dan zit Brielle met al z'n gezellige cafeetjes, terrasjes en restaurantjes wat beter qua afstand in de route! Kijk voor de rest van de tocht maar naar m'n foto's, die vertellen het hele verhaal!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!