De Fruitoogsttocht in Leerdam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ja, ik weet het, ik ben een beetje heel erg laat met dit verslag, ik ben erg druk bezig geweest met de foto's van het NK/BK snelwandelen en met de Wandelsportbode mèt Nijmegen-Rotterdambijlage! Maar dan nu toch even een kort verslagje. Zoals altijd in het najaar staat er op een woensdag de Fruitoogsttocht van wsv Prins Bernhard in Leerdam op het programma. En ja, herfst, fruitoogst en de Betuwe, dat is een combinatie die ik niet gauw zal overslaan!

 

En het was weer een prachtige tocht vandaag, we liepen heel veel langs en door boomgaarden, waar de bomen barstensvol met fruit hingen. Het was prachtig weer, gelukkig niet zo heel warm meer en er stond een fikse wind. Ik heb van begin tot eind lopen genieten en door het droge weer van de afgelopen weken, was zelfs de onverharde Bruinekade goed te belopen. Want ja, parcoursbouwer Theo kan het toch niet laten om een modderpaadje in het parcours in te bouwen!

 

We kwamen twee maal in Schoonrewoerd voor een rust in de welbekende Zwaan. Beide keren heb ik heerlijk met m'n koffie buiten op het terras gezeten, in het zonnetje was het geweldig! De tweede maal ontmoette ik daar ook parcoursbouwer en pijler Theo en samen hebben we grapjes gemaakt en gelachen over zijn voorkeur voor en mijn afschuw van modderpaden. Gelukkig waren de blubbergoden dit keer met mij!  

 

Van hem hoorde ik dat Linda er ook was, maar die heb ik vandaag gemist, ik was iets later bij de start. Expres, dat wel, want het weerbericht voorspelde pas zon in de loop van de ochtend, dus iets later starten leek me beter, en daarin heb ik gelijk gekregen. En dan is het wat Leerdam betreft weer een paar maanden afgelopen, maar ik kijk nu alweer uit naar de wintertochten in januari, februari en maart!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!