Fijn in Oostzaan en Twiske

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het was weer een moeilijke keuze, deze zaterdag. Er stonden echt wel wat wandeltochten op de kalender die me de moeite waard leken! De keus is uiteindelijk op "Fijn in Oostzaan en Twiske" van Wandelcomité Buiksloot gevallen, een omgeving waar ik nog niet veel geweest ben. Ooit heb ik een tocht in Landsmeer gelopen en toen is de omgeving daar me goed bevallen, dus op voor een hernieuwde kennismaking!

 

Er werd voor dit weekend weer erg warm weer voorspeld, dus eigenlijk vond ik het een beetje jammer dat er pas om 9 uur gestart mocht worden. Als het zo warm wordt, probeer ik altijd om maar zo vroeg mogelijk weer binnen te zijn. Maar aan de andere kant ook wel lekker dat ik nu niet zo héél erg vroeg m'n bed uit hoefde!

Het was toch nog wel een aardig stukje rijden, dus ik ben op pad gegaan met een thermosbeker koffie in de auto, dat doe ik wel vaker op lange ritten. Ik arriveerde mooi tijd bij de start, die was bij een groot sportcomplex en daar was parkeerplaats genoeg. In het startbureau was het nog niet erg druk, maar toch liep ik direct een bekende tegen het lijf: Rolf Craanen was er ook.

 

Kaartje in vullen en inschrijven en ik schrok wel een beetje toen er verteld werd dat er onderweg geen horeca zou zijn. Wel een beetje uitzonderlijk dat er op een 25 km route geen rusten zitten! Nu heb ik altijd water en crackers bij me (en vandaag zelfs een Wickietje), maar er zijn ook mensen die er op rekenen dat er op een georganiseerde tocht rustmogelijkheden zijn! Toen ik de routebeschrijving in handen kreeg, schrok ik opnieuw: daar stond dat de route niet gepijld was!  

 

Gelukkig bleek de routebeschrijving prima te zijn, en ook handig was een plattegrondje van de route met daarop de kilometerafstanden, maar toch vond ik dit twee dikke minpuntjes. Gelukkig maakte de route van de tocht alles weer goed, want tjonge, jonge, wat een schitterende omgeving is het hier! Ik heb volop lopen genieten van groene weilanden, blauwe watertjes en dito luchten!

 

  En ook aan rusten ben ik nog aan m'n trekken gekomen. Onderweg waren er twee “particuliere” rustpunten, eentje betrof gewoon een bankje met een mooi uitzicht en een gastenboek, bij de tweede stond er een klein huisje, waar je koffie en koek kon pakken en zelfs was er een toilet aanwezig. Ik maakte een praatje met de eigenaar en vertelde hem dat de tocht morgen ook georganiseerd zou worden. Hij zou er rekening mee houden!

 

En het was inderdaad erg warm weer! Voor de foto's is het prachtig natuurlijk, maar in de middag heb ik wel af en toe een wolkje voor de zon gewenst……. De route was keurig aan de maat, na exact 25 kilometer stapte ik het startbureau weer binnen en heb daar genoten van een ijskoude chocomel. Ondanks de twee minpuntjes heb ik het vandaag toch erg naar m'n zin gehad, maar zonder rusten is dit wel een tocht om alleen met goed weer te lopen!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!