Groene Wissel Lelystad

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Begin dit jaar had ik een seizoensretour bij de NS gekocht, dat houdt in dat je drie maal jaar in aangewezen maanden een retour naar waar-je-wilt kan nemen. De eerste had ik in mei gebruikt voor Nijmegen en de tweede moest eind augustus ingewisseld zijn. Dat was dit weekend dus en omdat ik gisteren in de Noordoostpolder was geweest besloot ik in Flevo-sferen te blijven en een stadswandeling in Lelystad te gaan doen.

 

Hiervoor heb ik weer een Groene Wissel uitgekozen, een korte maar, net 13 km, maar goed, Lelystad is ook niet echt een wereldstad natuurlijk! En eigenlijk is dit de eerste keer dat een Groene Wissel me een beetje is tegengevallen. Ik heb eigenlijk maar heel weinig van de stad gezien en heel veel…….. bos! Tja, daar ga ik niet voor naar Flevoland natuurlijk!

De tocht was op zich best wel aardig hoor, ik heb leuke en mooie dingen gezien en het is ook beslist geen verloren dag geweest, maar dat ik nu veel over Lelystad te weten ben gekomen, nou nee. Ik zet deze voorlopig wel in het rijtje van stadswandelingen, maar ik ben van plan om toch nog eens een keer terug te gaan naar Lelystad en er dan mijn eigen route uit te zetten. Met behulp van wat zoekwerk op internet zou dat toch te doen moeten zijn.

 

Maar goed, vandaag heb ik veel in het Zuigerplaspark en rond de Zuigerplas gewandeld, ook vrij veel over onverharde paadjes. Eenmaal heb ik zelfs een keer op m'n schreden moeten terugkeren, ik kwam in een bos van manshoge berenklauwen terecht en voor die planten heb ik een heilig ontzag, daar heb ik brandwonden van gezien, daar word je niet vrolijk van! Ik kruiste een paar keer de route van een kindermudrun en kon een paar leuke foto's maken van kinderen midden in een sloot.  

 

Ook was er ergens een boom omgewaaid (het schijnt hier gisteren nogal noodweer geweest te zijn), maar daar kon ik met wat kunst- en vliegwerk wel langs komen. Uiteraard ontbraken er ook geen modderpaadjes in het bos en toen de zon achter de wolken was verdwenen vond ik het bos er eerlijk gezegd maar nat en troosteloos uitzien. Wat een verschil met die supertocht op Schokland van gisteren!

Enfin, bij terugkomst op station Lelystad heb ik mezelf gefuifd op een lekker softijsje en al gauw had ik de intercity terug naar Schiedam weer, waar ik de metro naar Hoogvliet heb genomen, daar had ik 's morgens Kiaatje geparkeerd. Al met al toch wel een leuke dag geweest, maar het voldeed niet helemaal aan m'n verwachtingen. Goeie leer voor de volgende keer: dan ga ik me wat meer verdiepen in wat de stad zelf te bieden heeft, voor ik klakkeloos een Groene Wissel uitzoek!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!