Groene Wissel Krabbendijke
Zeeuwse Dijken en Wateren

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Zaterdag zou ik op stap gaan met de leden van een voormalig fotoforum en zondag hadden ze slecht weer voorspeld. En zo ben ik er dus maar alvast op donderdag op uit getrokken. Ik had dit keer weer eens gekozen voor een Groene Wissel, in Zeeland, om precies te zijn in Krabbendijke, daar waar Zuid-Beveland zo'n beetje op z'n smalst is. Tijdens deze tocht zou ik zowel een stuk langs de Westerschelde als langs de Oosterschelde lopen. De omschrijving van deze Groene Wissel luidt:

 

Krabbendijke: Zeeuwse Dijken en Wateren

Over zeer rustige binnendoor asfaltweggetjes en dito dijken steek u bij elkaar tweemaal dit smalste stukje van het Zeeuwse schiereiland Zuid-Beveland over. Langs de Westerschelde kuiert u langs het imposante natuurgebied “Platen van Valkenisse”. Met laag water komen hier enorme zandplaten droog te liggen waarop dan regelmatig zeehonden rusten. Na de oversteek naar de Oosterschelde wandelt u daar over een grasdijk een flink stuk langs.
Tijdens de oversteken komt u regelmatig langs boomgaarden, dus in het voorjaar wordt het genieten van de bloesem.
De route gaat voor een flink deel over verharde paden en wegen, dit zijn autoluwe wegen en fietspaden.

 

Ik heb het weer een leuke route gevonden! Vooral het stuk waar overal schapen rondliepen en ik steeds maar weer over hekken heen moest klauteren. Vermoeiend, dat wel, maar erg leuk! Zowel het stuk langs de beide Scheldes vond ik prachtig, maar ook de leuke grindwegen langs boomgaarden, waar het fruit inmiddels bijna plukrijp is, waren alleszins de moeite waard.

 

Helaas is het niet de hele dag mooi zonnig weer gebleven, na een tijdje schoof de zon onder een vrij dik wolkendek en daarna heb ik de zon alleen maar gesluierd gezien. Dat onder het wolkendek schuiven leverde trouwens een mooie foto op, die ik ook met m'n phone heb gemaakt en direct, dus midden in de polders, heb doorgestuurd naar RTL-weer. En kijk, hoe leuk: ze hebben hem gebruikt in het weerpraatje van 11 uur!  

 

Op het eind kwam de zon er weer door en toen werd het ongenadig warm, zo erg heb ik het dus niet gevonden om vandaag een beetje in de schaduw te lopen! Ik heb het weer heel erg naar m'n zin gehad en ook het uitje op zaterdag was erg gezellig. Goed gepland dus allemaal!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

Let op: de foto's staan in nieuwe albums, om de bijschriften te kunnen lezen klik op de eerste foto en daarna even op de i rechtsbovenin!
Daarna met de pijltjestoetsen rechts naast de foto's doorbladeren, de tekst staat dan steeds rechts van de foto's.


 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!