De Heineken Wandeldag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Jarenlang heeft hij op mijn “to do lijstje” gestaan, maar op de één of andere manier is er nooit iets van gekomen. Nu vond ik dan toch dat hij eindelijk eens van dat lijstje af moest! Haha, ja, over welke tocht heb ik het nou, hè? Wel, het gaat dit keer over de Heineken Wandeldag van wsv Heineken! Een tocht die altijd in de zomer georganiseerd wordt, en meestal staat het wandelen dan bij mij op een laag pitje. Maar met een zomer als deze blijf ik gewoon doorwandelen……..

 

Wel wilde ik vandaag een wat kortere afstand lopen en ik besloot voor de kortste afstand van 20 km te gaan. Ook die mocht lekker vroeg starten, om 8 uur al. Ik was al ruim op tijd ter plekke, maar werd naar een parkeerplaats gewezen, zover weg, dat het teruglopen naar de start een wandeltocht op zich leek. Tja, dat heb je als je een kortere afstand loopt, dan start je (hoe vroeg ook) toch als één dan de laatsten.

De inschrijving ging vlot, er was ook een fietstocht vandaag, maar die inschrijving was helemaal apart van het wandelen. Ik twijfelde of ik nog een kopje koffie zou nemen, maar besloot toch maar om dat niet te doen. Op de routebeschrijving stonden twee rustposten, ik zou dus heus wel aan mijn koffietaks komen vandaag! En geen koffie vooraf betekent ook minder sanitaire stops!

 

We moesten eerst natuurlijk het bedrijventerrein af, langs de Heinekenfabriek en later langs de Brabanthallen. Daarna gingen we drie prachtige moderne bruggen onderdoor, echt iets voor een bruggengek als ik! Via het sigarenmagazijn van Willem II en het Kardinaal van Rossumplein kwamen we in het centrum terecht en daar liepen we langs de grote Sint Jan. De kerk bleek open te zijn en natuurlijk ben ik een kijkje binnen gaan nemen, prachtig!  

 

Hierna gingen we definitief de stad uit en liepen door het Bossche Broek langs de Zuiderplas. De lucht werd hier opeens heel dreigend en ik heb prachtige foto's van heel donkere wolkenpartijen gemaakt, maar gelukkig dreven die wolken over en hielden hun inhoud bij zich. Even was er een klimmetje toen we het talud van een weg over de snelweg moesten beklimmen, en dat was gelijk het enige onverharde stukje dat we gehad hebben vandaag. Echt een parcours voor mij dus.

Na een lange asfaltweg kwamen we na ca. 10 km uit bij de eerste rust bij een aspergeboerderij. En hier ben ik natuurlijk wel aan de koffie gegaan en heb er (dit keer heel bescheiden) een stroopwafeltje bij genomen. Gezellig een praatje gemaakt met wat medewandelaars, het toilet bezocht en toen werd het weer tijd om verder te gaan. Direct na deze rust splitste de 20 km af van de overige afstanden.

 

  Nu volgde er een prachtig stuk richting de Dommel, de donkere wolken waren compleet verdwenen, daarvoor in de plaats waren er schitterende witte-wolkenluchten gekomen. De zon scheen volop tussen die wolken door en er stond een lekker windje, kortom, het was genieten! Vlak voor we dij de Dommel kwamen was er een uitzichtspunt met uitzicht op 's-Hertogenbosch in de verte en natuurlijk heb ik daar uitgebreid een fotootje van gemaakt.

 

Nadat we de Dommel waren overgestoken gingen we een stukje door Vught en arriveerden daarna, na ca. 15 km, bij de tweede rust, een wagenrust. Hier werd je gratis en voor niks voorzien van een flesje water en een appeltje en ik kon zowaar ook nog een zitplaatsje veroveren op een picknickbankje. Maar ik ben niet al te lang blijven zitten, op voor het laatste stukje!

Dat ging langs het Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen en later achterlangs een groot ziekenhuis. Wederom een stukje bedrijventerrein en toen waren we terug bij de start. Nagenoeg iedereen zat hier aan het bier *grijns*, maar ik heb het toch maar bij een kopje koffie gehouden! Nog even boekje gestempeld, iedereen bedankt voor de leuke tocht en “Tot volgend jaar” geroepen, want deze tocht blijft erin wat mij betreft!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!