De Trainingstocht voor de Vierdaagse
van de RWV

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na al het wandelgeweld tijdens de IML-toch in Bern (Belp) en in de bergen van het Zwarte Woud, ga ik op 11 juni alweer een tocht samen met Elly lopen. En wel bij m'n eigen kluppie, de RWV. We gaan op pad voor de Trainingstocht voor de Vierdaagse en kiezen daarbij (beetje lui, dat wel) voor de kortste afstand van 25 km. 's Morgens haal ik Suze op, we zijn rond kwart over zeven bij de start, Elly arriveert een half uurtje later. De 25 km mag pas om 8 uur starten, dus ik vermaak me met hier en daar een praatje te maken. Altijd gezellig bij de RWV!

 

Helaas is het weer niet al te best, er valt een druilerige, gestadige regen en we hebben dan ook vaak met de paraplu op gelopen. Maar och, we vermaken ons toch wel, hoewel het voor de foto's wel leuker is als er een vrolijk zonnetje schijnt! Elly fotografeert net zoveel als ik, dus staan er vandaag in het foto-album ook vrij veel fotootjes met m'n eigen persoontje erop.

 

De route is leuk, hoewel er naar mijn smaak wat te veel bos in zit, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door het Prinsemolenpad en de oversteekjes over de Rotte. En natuurlijk moeten we klimmen, bij de golfbaan De Hooge Rotterdamsche, het is niet voor niets een Trainingstocht voor de Vierdaagse natuurlijk. En die klim, die gaat nog wel, maar het pad naar beneden is veel erger!  

 

In de 25 km route zitten vier rusten, twee eigen verzorgingsposten, een binnenrust bij een honkbalvereniging en zo'n drie kilometer voor het eind nog een eventuele rust bij een kinderboerderij. Uiteraard doen we beide verzorgingsposten uitgebreid aan, genieten van de soep en de koffie bij Gijs, Ariaan en Larissa en later van de verse fruitsalade bij Paul, Nico en Sabine. En bij de honkbalvereniging zitten we ff lekker droog in gezelschap van Klaas en Coby.

 

  Bij de kinderboerderij nemen we niet echt een rust, maar wandelen wel even rond en bezoeken het toilet. Heel toevallig zet, net als wij er zijn, meneer Pauw z'n mooie verentooi uit. Helaas is de achtergrond niet zo mooi, maar ik heb er toch een paar leuke foto's van kunnen maken! Verder hebben we vandaag ook veel jong grut gezien, zoals kleine zwaantjes, gansjes en nijlgansjes. Onze camera's draaiden dan ook overuren!

 

Rond half drie waren we weer terug in het startbureau, waar we natuurlijk nog wat gedronken hebben. Na Elly uitgewuifd te hebben, ben ik op Suze blijven wachten. Terwijl ik bij de starttafel een praatje maakte, viel m'n oog op hele oude beloningen die uit de privévoorraad van diverse mensen kwamen. Tja, dat was toch wel erg leuk, en zo heb ik toch maar na-ingeschreven voor een beloning en prijkt er nu een standaardje van de Winterserie 1984/1985 op de Beereplaats, 't is bijna jeugdsentiment!

Dan komt ook Suze binnen, ik geniet nog even van een patatje, zij doet nog een drankje en dan maken we aanstalten om te vertrekken. Het is weer een leuke en gezellige tocht geweest, met ondanks het slechte weer toch een prachtige opkomst van bijna 500 wandelaars! Fijne dag gehad!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!