Groene Stads Wissel Nijmegen
Tentoonstelling 100ste 4Daagse

 

Klik hier voor een uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Een tijdje geleden kreeg ik van de NS een aanbieding voor een zogenaamd Seizoensretour. Dat betekent dat je in drie seizoenen een weekenddag mag reizen. Voor drie van deze retourtjes betaal je dan € 33,00 of voor de 1e klas € 43,00. Omdat ik nog wat stadswandelingen wilde gaan doen, liet ik me toch weer overhalen en heb van deze aanbieding gebruik gemaakt. Het eerste seizoen liep al in mei af, dus ik was weer eens lekker laat met inwisselen!

 

Maar toevallig las ik van de week dat er in Museum Valkhof in Nijmegen een tentoonstelling over 100 maal 4Daagse was geopend, dat leek me wel leuk om te combineren met een stadswandeling door Nijmegen. De tentoonstelling is tijdens de 4Daagseweek gratis voor deelnemers op vertoon van hun polsbandje, maar ik weet nu al dat ik er tijdens die week geen zin in zal hebben. Veel beter om die tentoonstelling nu alvast in alle rust te gaan bekijken.

Ik vertrek weer van m'n vaste stekkie in Maassluis, en zowaar gaat de treinreis nu eens helemaal vlot. Alles rijdt op tijd, de aansluitingen gaan als een zonnetje en ik heb zelfs tijd om in Rotterdam een koffie verkeerd met een croissantje te kopen, bij wijze van ontbijt. Ik heb de trein van 09.06 in Maassluis en ben om 11.12 in Nijmegen. Ik reis 1e klas en zo heb ik voor ca. € 14,00 een retourtje dat normaal ca. € 74,00 zou kosten. Lekker meegenomen toch?

Voor de stadswandeling heb ik weer een Groene Wissel uitgezocht, een korte dit keer omdat ik natuurlijk ook naar het museum ga. De afstand is in totaal 6 kilometer, maar zoals gewoonlijk dwaal ik overal af en kom op bijna 10 km. Nijmegen is natuurlijk vrij bekend terrein voor mij, niet alleen van de 4Daagse, maar vroeger heb ik ook een caravan op camping De Kwakkenberg gehad en was in de zomer nagenoeg ieder weekend in Nijmegen.

 

Toch kwam ik onbekende plekjes tegen, zoals een monument voor Nijmeegse Joden die in de oorlog zijn omgekomen en een monument ter herdenking van het bombardement in 1944. Natuurlijk ben ik ook (weer) een kijkje gaan nemen in de Stevenskerk en heb ik heerlijk over de Waalkade gewandeld. Jammer was wel dat het de hele dag bewolkt was, er viel ook wat regen, maar het meeste viel toen ik in het museum was.  

 

De tentoonstelling was echt leuk, natuurlijk waren veel dingen bekend, maar de manier waarop het was opgezet was erg leuk. Vele oude foto's, wetenswaardigheden en feitjes kwamen voorbij, onder andere een wandelaarster uit de jaren 30 met een RWV-embleem duidelijk in beeld. Ik heb er erg veel foto's van gemaakt, dus mensen die zelf de tentoonstelling willen gaan bekijken, moeten dat deel van m'n foto-album maar overslaan!

Rond 17.00 was ik weer terug bij het station, na een welbesteed dagje in Nijmegen. Leuk om er weer eens te zijn zonder dat er duizenden wandelaars rondlopen, de stad heeft dan opeens een heel ander karakter. Voor de foto's is het grijze weer wel jammer, maar ik was allang blij dat ik het het grootste deel van de tijd droog heb gehad. De terugreis verliep wonder boven wonder ook weer prima en zo was ik om 19.45 weer thuis, waar Bram luidkeels verkondigde dat hij honger had! Leuke dag geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!