De derde dag van de
Drie Zeeuwse Wandeldagen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En de derde dag van het Hemelvaartsweekend is aangebroken en voor deze dag vertrek ik naar Zeeland om daar in Goes de derde dag van De Drie Zeeuwse Wandeldagen te gaan lopen. Voor deze dag hebben ze hoge temperaturen, zelfs zomers, voorspeld en daarom heb ik bewust deze dag als derde gepland, in de hoop dat het in Zeeland een paar graden koeler is dan in de rest van het land.

 

Ook dit is best een aardige rit natuurlijk, maar alles gaat vlot en even voor acht uur rijd ik Goes binnen. Met een beetje mazzel vind ik vlak voor het startbureau nog een mooi plekje voor Kiaatje en als ik naar de start loop, loop ik Klaas en Coby tegen het lijf. Vaste prik, die kom ik hier iedere keer tegen als ik hier wandel!

In het startbureau hoor ik de minder prettige mededeling dat dit hoogstwaarschijnlijk de laatste editie is van De Drie Zeeuwse Wandeldagen, een groot aantal bestuursleden (allemaal op twee na) stelt zich niet herkiesbaar en nieuwe opvolging is nog niet gevonden. Het is toch verontrustend hoe vaak dat tegenwoordig voorkomt! Wandelen is hartstikke populair, maar mensen die de kar willen trekken moet je met een lampje zoeken....... Omdat het de 25e en dus waarschijnlijk de laatste editie is, is er besloten dat de deelname deze drie dagen gratis is. Dat is leuk meegenomen natuurlijk, maar ik zag toch liever dat deze Driedaagse gewoon bleef bestaan!

 

Maar goed, rond half negen worden de routes van de 20 km uitgedeeld en al gauw ben ik op pad, alweer een zonovergoten dag! We volgen vandaag de oranje route en beginnen met een prachtig stukje door het oude centrum van Goes. Smalle kronkelige straatjes, mooie singels, waarin zowaar het evenbeeld van Nessie is te bewonderen, en een beeld van een haventje. Ik was nog nooit in het centrum van Goes geweest en loop lekker te genieten, ik hou wel van oude stadjes!  

 

Maar dan gaan we het vlakke Zeeuwse land op, rustige asfaltweggetjes worden afgewisseld door graspaden en kilometerslange gruispaden. We lopen ook regelmatig langs het water en m'n camera maakt overuren. Vooral mooi was een statige zwarte zwaan die als een soort stiefvader van kleine donzige eendjes fungeerde. Wat verderop kwamen we ook nog langs akkerranden te lopen, het was een zeer gevarieerd en prachtig parcours.

Ook hoefden we niet van honger en dorst om te komen, op de 20 km zaten maar liefst 4 rusten. Twee eenvoudige wagenrusten, één caférust en de zogenaamde “pannenkoekenrust” in een grote boerenschuur. Natuurlijk moest je in het café je consumptie betalen, maar alle verzorgingsposten waren gratis. Frisdrank, komkommer en pannenkoeken dus, het ging er allemaal best in.

 

  En 's middags werd het inderdaad warm! Ik kan daar helemaal niet goed tegen, omdat ik nagenoeg niet zweet kan ik m'n warmte niet kwijt en krijg het nog benauwder dan ik het normaal al heb. Wel had ik me goed ingesmeerd, zodat ik gelukkig niet verbrand ben. Af en toe woei er een lekker briesje, maar op de plekken waar je in de luwte liep, heb ik vaak een schaduwplekje uitgezocht om af te koelen!

 

Ik was op het eind ook echt wel blij dat ik er was, we moesten daar een lange rechte weg terug naar het startbureau lopen en het leek wel of er geen eind aan kwam……. Maar dat kwam er natuurlijk wel. Snel afgemeld en iedereen bedankt voor de leuke tocht, niet alleen vandaag, maar alle keren dat ik hier gelopen heb. Ik hoop echt dat er nog een manier gevonden wordt om deze Driedaagse te laten voortbestaan!

Samen met een paar bekenden, waaronder Bas van Andel en Piet Jansens geniet ik nog van een drankje en dan vertrek ik weer richting Rozenburg. Ik heb het drie heerlijke dagen gevonden, alle drie de tochten waren picobello georganiseerd en ik ben in drie totaal verschillende omgevingen geweest, echt leuk!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!