De eerste dag van de 3Daagse
van Hoornaar

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het weekend van Hemelvaart, traditiegetrouw volgepakt met leuke wandeltochten en meerdaagsen. Als 3Daagsen zijn daar Hoornaar, Goes en (helemaal nieuw) Driemond. 4Daagsen zijn er in Odoorn, Haarlem en de Achterhoek en natuurlijk is er in Friesland de Elfstedentocht. Ik kan me best indenken dat al die organisaties graag in dat gunstige weekend willen zitten, maar voor de wandelaars wordt de keuze er niet gemakkelijker op!

 

Voor dit jaar heb ik besloten om alle 3Daagsen te gaan doen, en wel de 1e dag in Hoornaar, de 2e dag in Driemond en de 3e dag in Goes. Voor zaterdag hadden ze namelijk het warmste weer voorspeld en in Zeeland hoop ik dat het een paar graden koeler is dan in de rest van het land. Maar zover is het nog niet, eerst vandaag op 5 mei (Hemelvaartsdag èn Bevrijdingsdag) op naar Hoornaar!

Een paar jaar geleden heb ik deze hele 3Daagse gelopen en daar toen erg van genoten. Veel polders en water in deze contreien, dus wel weer op mijn lijf geschreven. BramBram loodste me keurig naar de start, en eenmaal in Hoornaar zelf herkende ik de plek ook van de vorige keer. Parkeren op een groot grasveld, wat gelukkig niet nat en drassig was, en daarna inschrijven in een grote feesttent.

 

Ik schrijf in voor de 25 km en strooi een heleboel folders en visitekaartjes in het rond, jemig, wat een boel tafeltjes stonden daar! Het is nu al heerlijk weer en we wachten met z'n allen buiten in het zonnetje op het uitdelen van de routebeschrijvingen. De 40 km lopers mochten al om 7 uur starten, voor de 30 en de 25 is de start om 8 uur. Ik zie niet veel bekenden, ik kan alleen Robert op de foto zetten en even later kom ik ook Yvette tegen.  

 

Dan gaan we op pad en dat is gelijk alweer genieten, smalle tiendwegen, graspaden, bruggetjes, molentjes, koeien in de wei, overal fleurig bloeiende bloemen, het is echt Holland op z'n mooist! Het is nu ook de tijd dat echt àlles bloeit, de bloesem staat er nog strak bij, maar ook de tulpen doen het nog prima en overal tussendoor het felle geel van het koolzaad en het frisse wit van het fluitenkruid, het is prachtig!

Volgens de routebeschrijving zou de eerste rust op ca, 7,5 km zitten en ik ben dan ook verrast als ik al na zo'n 6,6 km een grote rood-witte beachflag tegenkom van de Stichting Wandelsport Dordrecht. Heerlijk even genieten van een kopje koffie en een gezellig praatje met een aantal bekenden die ik hier tegenkom. Anita en Frans zitten in de verzorging en daar is ook Co, die na een afwezigheid van een paar jaar nu weer de wandelpaden onveilig maakt.

 

  Na deze rust gaan we natuurgebied de Avelingen in, een prachtig stukje langs het water, spekje voor het bekje van de liefhebbers van onverharde parcoursen, wat het is één en al graspad hier. Gelukkig is het goed te belopen en ik geniet van de uitzichten over de dijk en het water. Ik zet een prachtige brug op de foto en even verder een aardig strandje. Wat is Nederland toch een mooi land!

 

Hierna volgen er weer heerlijk lange asfaltwegen, da's weer spekkie voor MIJN bekkie en op en gegeven moment komt de omgeving me erg bekend voor. En ja hoor, na Boven-Hardinxveld komen we even later in Giessenburg, hier zijn we gestart met een winterserietocht, ook van Stichting Wandelsport Dordrecht! Volgens mij heb ik zelfs een fotootje gemaakt op precies hetzelfde plekje als toen.

Niet lang daarna komen we op de tweede rust, een café met een groot terras en ik kan een mooi plekje in de schaduw vinden. Want wandelen in de zon vind ik al warm genoeg, tijdens een rust wil ik dan graag een beetje afkoelen. Ik geniet wederom van een kopje koffie en maak een praatje met twee dames waarmee ik samen aan een tafeltje zit. Nog even het toilet opzoeken en dan op voor het laatste stuk van ca. 8 km.

 

En ook op dit stuk loop ik volop te genieten, het parcours blijft mooi, weidse uitzichten, lammetjes, een klein paardje in een groot weiland, veel water, een molen en ergens een tuin, waar zoveel mooie fleurige tulpen staan, dat het wel een perk uit de Keukenhof lijkt. Mijn camera maakt weer eens overuren vandaag, dat wordt weer een heel uitzoekwerk als ik weer thuis ben……..  

 

En dan wandelen we Hoornaar weer binnen en na een stukje dorp is daar weer de grote feesttent. Het is een gezellige boel, veel mensen zitten nog heerlijk buiten van het zonnetje te genieten, er staat een mobiele snackbar en Arie Warnars zorgt samen met een maatje voor gezellige muziek. Natuurlijk maak ik daar een fotootje van en ik meld me tevreden af, ik krijg een vaantje als herinnering, leuk ik hou van vaantjes! En zo zit de eerste dag van m'n samengestelde 3Daagse erop en tuf ik tevreden huiswaarts.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!