De Dijken op, de Polders in
vanuit Spijkenisse

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na Steenbergen gisteren stond er vandaag een tochtje wat dichter bij Huis in de planning. In de serie De Dijken op, de Polders in organiseert Hans Hartmann Wandelingen een wandeling in Spijkenisse. Ik loop wel vaker zo'n tochtje, ze zijn altijd op zondag, afstanden 5, 10 en 15 km, ze zijn niet gepijld, maar je krijgt een duidelijke routebeschrijving plus een plattegrondje mee. En desgewenst kan je de GPS-track van tevoren opvragen, wat ik dus gedaan heb, makkelijk hoor, gewoon het lijntje volgen!

 

En deze wandeling was ook weer een bewijs dat je voor mooie en leuke tochten niet altijd ver weg hoeft! Ik heb heerlijk lopen genieten van de polders rondom Spijkenisse, het koolzaad en het fluitenkruid stonden ook hier te bloeien dat het een lieve lust is. Het is de hele dag stralend zonnig geweest en na zo'n 11 kilometer kon er heerlijk op een terrasje in Simonshaven gerust worden.

Ik heb wel vaker een tochtje voor mezelf in deze omgeving gelopen, maar toch ben ik op plekjes geweest waar ik nooit eerder was. Zo gingen we na een stuk langs de Bernisse niet rechtsaf, maar linksaf, een vrij nieuw fietspad langs het Spui. Schitterend stukje route, gevolgd door zowaar een stukje bos en de mooie Schuddebeursedijk.

 

Langs het pittoreske witte kerkje van Simonshaven en dan langzamerhand terug naar Spijkenisse, langs een lange sloot, waar het werkelijk stikte van de reigers. En een mama eend met een paar jonkies, je moest heel goed kijken om ze te zien, want ze hadden een beetje een schutkleur. Wat verderop nog langs een kudde Schotse Hooglanders, die lekker lagen te luieren en volgens mij heb ik ook nog een buizerd op de foto gezet!  

 

Kortom, het was een prachtige tocht, de beschrijving was heel duidelijk, zelfs zonder GPS zou dit goed te volgen moeten zijn. Na afloop nog een kopje koffie gedronken in Het Carlton Oasis Hotel, naast de start, want op vertoon van je routebeschrijving kreeg je 15% korting. Vond ik de koffie nog vrij duur hoor, na aftrek van de korting, maar goed, voor een keertje moet dat kunnen. En dan weer naar huis, lekker dichtbij, nog geen kwartiertje rijden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!