Stadswandeling Gouda
van wsv DES

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na een toch wel uitgebreide rust gaan we (Elly en ik) op pad voor het tweede deel van deze wandeltocht: de Stadswandeling door Gouda. Als we op pad gaan, is de lucht helaas niet meer zo mooi blauw, er verschijnen steeds meer witte wolken en ik ben bang dat we het met niet zo zonnige stads-foto's moeten doen! Gelukkig klaart het later weer helemaal op, echt blij om, want foto's in de stad zijn met een zonnetje en een blauwe lucht nou eenmaal veel mooier!

 

Natuurlijk moeten we eerst van de stad naar het oude centrum lopen, dat stukje is niet zo bijzonder, maar we vermaken ons toch wel, onder andere met het knuffelen met honden, katten en bomen. En Elly maakt een foto van mij, waarop Garfield mij weer okselfris maakt. Dan zijn we in het centrum en begint een werkelijk prachtige rondwandeling door de historische binnenstad.

Op de routebeschrijving staan veel wetenswaardigheden, maar omdat we natuurlijk niet zo heel lang de tijd meer hebben besluiten we om die niet allemaal te lezen, maar gewoon te genieten van alle gebouwen, smalle steegjes, mooie gevelstenen en leuke grachtjes die Gouda ons te bieden heeft. Ik ben wel van plan om deze stadswandeling later nog eens uitgebreid te herhalen, en er dan (net als op m'n andere stadswandelingen) een leuk dagje van te maken!

 

Gouda is een prachtige stad en met dit mooie weer is het gezellig druk, maar niet zo druk dat je over de hoofden heen loopt. We komen natuurlijk ook op de markt met het prachtige Stadhuis van Gouda. Er is ook markt vandaag, dus een onbelemmerd zicht op het stadhuis hebben we niet, de foto's hebben we over de kramen heen moeten nemen. Maar een kniesoor die daar op let. De schepen in de haven met een mooie molen op de achtergrond doen het ook erg goed op de foto, lekker Hollands!  

 

Na ca. 4 km gaan we weer gezellig aan de koffie, Elly neemt er appeltaart bij, maar in het kader van "er moeten een paar kilootjes af" zeg ik dapper nee en neem alleen een mini stroopwafeltje. Overigens lopen we hier allebei met een levensgroot déjà vu rond, we herkennen punten van een tocht vanuit Moordrecht die we hier een paar jaar geleden liepen.

Na zo'n 8 kilometer kriskras door de stad gebanjerd te hebben gaan we weer richting start en we hebben nu allebei wel zoiets van "het is mooi geweest vandaag!" Maar ja, die laatste twee kilometertjes moeten wel gelopen worden natuurlijk! Dan zijn we bij onze auto's en omdat we ons officieel al afgemeld hebben hoeven we niet terug naar het startbureau, maar kunnen direct op huis aan. Het is weer een heerlijk dagje buitenspelen geweest en de combinatie gewone tocht - stadswandeling was geslaagd!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!