De Kees Wessels Wintertocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Iedereen weet inmiddels wel dat ik gek ben op het platteland, polders, weilanden en alles wat daarmee samenhangt. Toen ik dan ook zag dat vandaag op Tholen de Kees Wessels Wintertocht door de Oosterscheldestappers werd georganiseerd, stond die gelijk bovenaan m'n lijstje! Hoe het komt weet ik niet, maar het was alweer een tijdje geleden dat ik op Tholen was wezen "stappen". Hoog tijd om daar weer eens verandering in te brengen dus!

 

Zo gezegd zo gedaan, rond 7 uur vertrok ik uit Rozenburg. Het was nog een beetje donker, maar de lichter wordende lucht beloofde veel goeds! Ik zag prachtig rozerode kleuren daar waar de zon verwacht werd en ja hoor, ietsje later zag ik hem als een mooie vuurrode bal opkomen. Ik was lekker bijtijds bij het startbureau en stond dus ook lekker vooraan op de parkeerplaats. Da's wandelaars eigen hè, kilometers gaan lopen, maar het liefst IN het startbureau willen parkeren! *grijns*

De inschrijving ging vlot, ik twijfelde wel tussen de 30 en de 20 km, zeker omdat ik verleden week zo vreselijk verkouden ben geweest, ik heb nog steeds meer ademnood dan ik normaal al heb. En voor morgen en schrikkeldag staan er ook nog twee tochtjes op het programma…… Ik heb uiteindelijk voor de 20 ingeschreven, maar wel allebei de routebeschrijvingen meegenomen. Voor niks bleek later, want de splitsing zat al na zo'n 500 meter, LOL.

 

En dus ben ik verstandig geweest en heb het bij de 20 km gehouden. En wat heb ik het weer naar m'n zin gehad! Het is de hele tijd prachtig mooi weer geweest en het parcours was schitterend. Natuurlijk een stuk langs de Oosterschelde (daar zijn het de Oosterscheldestappers voor, toch?), maar ook langs natuurgebied de Pluympot en vele andere nieuwe natte natuurgebieden. Het water kleurde overal prachtig blauw onder de blauwe hemel.  

 

Wat wel steeds meer aan ging wakkeren was de wind, en koud was het ook! Je kon dus echt wel spreken van een schrale wind. Het ging nog net zonder handschoenen, maar op een gegeven moment zagen m'n handen wel rood van de kou. Het laatste stuk ging heerlijk met het windje in de rug, toen was die harde wind wel welkom, hahaha!

Op de 20 km zaten maar liefst drie rusten, de eerste na ca. 6 km in Scherpenisse, de tweede na 10,5 km bij een boerderij en de laatste na 13,5 km in Poortvliet. Van de 1e en de 3e heb ik gebruik gemaakt, bij de tweede was net het gas op en duurde het even voor de bouillon die ze daar schonken weer warm zou zijn. Toen bleek dat er geen toiletmogelijkheid was, ben ik doorgelopen, ik wist zeker dat m'n blaas het anders niet zou halen naar Poortvliet……..

 

  Veel bekenden heb ik niet gezien vandaag, Ed was bij de start en kwam ik later ook nog tegen bij de eerste rust (de 30 en de 20 zaten daar weer samen). En snelwandelaar René Wakkee kwam me voorbij denderen, die liep een lusje extra en kwam zodoende op 40 km, die hij net zo snel afraffelde als ik de 20, tja, verschil moet er wezen hè!

 

Rond half twee was ik weer terug in het startbureau waar ik voor één eurootje een plattegrondje van Tholen heb gekocht, om nog eens een eigen tochtje uit te zetten, want het blijft een schitterend eiland! Boekje gestempeld en iedereen weer bedankt voor de leuke tocht en toen weer huiswaarts, dit keer via een andere route, zo blijft ook autorijden leuk. De eerste dag van m'n schrikkelweekend zit erop!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!