Rondje Rozenburg

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het grijze weer wat zaterdag in de middag al tijdens m'n wandeltocht in Giessenburg kwam opzetten, heeft het verdere weekend in z'n greep gehouden, met op zondag zelfs ook veel (mot)regen. Dus ben ik zondag lekker thuis gebleven, in de hoop dat de berichten voor maandag uit zouden komen, want voor die dag was veel zon voorspeld! En ja hoor, maandagochtend bleek het een zonovergoten dag te worden en vond ik het wel tijd om weer eens een Rondje Rozenburg te gaan doen.

 

Het was inmiddels een flinke tijd geleden dat ik dat rondje heb gelopen, en ik besloot om het "gewone" rondje van ca. 15 km te doen. Dat is vanuit huis de groengordel in, richting het Calandpark, daarna de begrazingsweide op de Landtong en dan langs de Nieuwe Waterweg terug, weer een stukje Calandpark, verder langs de Nieuwe Waterweg, door het dorp en tenslotte weer door de groengordel terug naar huis.

Op het stukje door het dorp heen na, kom je dan eigenlijk nergens bebouwing tegen, hoewel ze in de groengordel laatstelijk wel erg aan het snoeien zijn geweest, zodat je hier en daar de huizen door het groen heen zag schemeren. Maar ach, dat groeit in de zomer vanzelf weer dicht, zullen we maar denken! En op dit rondje zit na ca. 10 km de Veerheuvel voor een kopje koffie, met als alternatief (de Veerheuvel bleek op maandag gesloten te zijn) de Pico Bar een kilometertje verderop.

 

En hoewel het rondje bekend is natuurlijk, heb ik vandaag toch weer volop lopen genieten. Het nieuwe Calandpark maakt het rondje alleen maar leuker, door de woestenij van vroeger lopen nu leuke wandelpaadjes en twee maal hetzelfde stukje lopen hoeft nu ook niet meer. Op de Landtong was het weer als vanouds prachtig om de tegenstelling tussen de natuur en de industrie in één oogopslag te zien en op de Nieuwe Waterweg is altijd wel wat te beleven, dus een vervelend parcours is het zeker niet!  

 

Nieuw voor mij was, dat de ligweide bij het oude buitenzwembad nu helemaal open is, alle hekken zijn weg en er zijn grote boomstammen neergelegd. Ik vond het er erg leuk uitzien. En verder kwam ik natuurlijk langs de in aanbouw zijnde Rozenburcht, ons nieuwe MFC. Ze waren heel druk bezig en dat mag ook wel, want het zou in het eerste kwartaal van dit jaar gereed moeten zijn. Dan krijg ik een zwembad wel heel dicht bij m'n huis, 500 metertjes lopen en ik plons erin!

's Avonds op het nieuws hoorde ik dat het vandaag de warmste 25 januari ooit was geweest en dat verwonderde me niet, wat was het heerlijk in het zonnetje! Bij Pico heb ik zelfs koffie op het terras zitten drinken. De sjaal die ik voor de zekerheid had meegenomen heeft de hele dag aan m'n rugzak gewapperd in plaats van om m'n nek gedrapeerd gezeten. Kortom, het was een geweldig tochtje, ik ben blij dat ik midden in de Botlek zo'n mooie groene route kan lopen gewoon vanuit m'n achtertuin!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!