De Pannenkoektocht in Giessenburg

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Voor zaterdag werd zeker in de ochtend mooi weer voorspeld en met mooi zonnig weer loop ik 's winters het liefst in de polders. Genieten van de uitzichten en het sfeervolle winterse zonlicht! De keus was dan ook gauw gemaakt: ik ging naar Giessenburg voor de Pannenkoektocht van Stichting Wandelsport Dordrecht. Redelijk dicht in de buurt ook, met de start om 9 uur, kon ik rond 8 uur van huis weg om op tijd te zijn.

 

Zo bedacht, zo gedaan en toen ik na verloop van tijd de snelweg af gestuurd werd en de polderwegen op zat ik te watertanden bij het zien van een schitterende zonsopkomst. Wat ik wel vreemd vond, was dat de zon geel kleurde en niet rood, terwijl de lucht toch heiig was! Op de parkeerplaats bij de start was het nog even oppassen geblazen, want Koning Winter deed een (voorlopig) laatste poging om ons pootje te haken. Gelukkig in mij geval tevergeefs, ik kwam ongeschonden het startbureau in.

Inschrijven, alle bekenden natuurlijk even begroeten en dan aansluiten in de (vrij lange) rij voor het enige damestoilet, tja een start in een voetbalkantine, dat gebeurt dan wel vaker. Gelukkig was er in het herentoilet ook een afgesloten toiletruimte en de ene na de andere dame schoof dan ook bij de mannen naar binnen. De heren lieten het zoals gewoonlijk oogluikend toe…… *grijns*

 

Het was dus even na negenen voor ik op pad ging, en het was vandaag inderdaad volop genieten van de zon en de polders! Natuurlijk moesten we eerst even het dorp uit, maar al gauw liepen we langs het riviertje de Giessen, waaraan Giessenburg zijn naam te danken heeft. Leuk was ook de uitdragerij waar we langs kwamen, wat een hoop troep stond daar, met als (letterlijk) hoogtepunt een beer in een soort tractor!  

 

Ik heb natuurlijk volop lopen fotograferen, het zonnetje samen met de wat heiige lucht zorgden voor schitterende tegenlichtplaatjes, maar ook met de zon mee, was het geweldig fotograferen, blauwe lucht, blauw water, en eindeloze groene graslanden, m'n liefje wat wil je nog meer! De 25 km lopers gingen al gauw een eerste lusje in, het lusje was prachtig, maar het stuk nadat we weer samen waren met de andere afstanden, was wel een beetje taai. Langs een Provinciale weg. Gelukkig was het zo vroeg op de ochtend nog niet zo druk.

 

  Vlak voor de pannenkoekenrust werd ik ingehaald door Erik en Mar, die laatste liep reclame te maken voor de RWV en ja, daar moest even een fotootje van gemaakt worden natuurlijk! Bij de pannenkoekrust was het toen ik arriveerde net even rustig en ik had dus snel een pannenkoek te pakken, of liever twee eigenlijk, want het waren twee dunne in elkaar gerold. Mmmmmmm, heerlijk met stroop erop, alleen jammer dat je dan van die kleverige vingers krijgt!

 

Vlak na de rust kwam het tweede lusje van de 25 km, waarin we over een prachtige gruisweg liepen en door Boven Hardinxveld kwamen. Daar gingen we de dijk langs de Merwede op en die hebben we kilometers lang gevolgd. Even een onderbreking om door "de Buurt" te wandelen, maar daarna ging het de dijk weer op. Net toen ik het een beetje zat begon te worden, mochten we rechtsaf Hardinxveld-Giessendam in.

Nou, als ik die dijk al een beetje zat was, stond me hier nog een verrassing te wachten: we mochten een heel stuk langs een hek langs een spoorlijn lopen! Dit was by far het meest saaie en taaie stuk van de hele tocht! Vooral ook omdat ik enorme zin kreeg in een bakkie koffie! Gelukkig was de tweede rust, nadat we eindelijk de spoorlijn over mochten, niet zo ver meer. Hè hè, ff zitten en bijkomen!

 

Na deze rust was de zon vertrokken en volgden we ca. 7 km lang het kronkelende riviertje De Giessen terug naar Giessenburg. Jammer dat alles er nu wat grauw en grijs uitzag, in een zonnetje was het veel mooier geweest! En ik vond het ook jammer dat deze weg vrij druk was, vooral het eerste stuk werd je af en toe zowat van de sokken gereden, tjonge wat reden ze daar hard!  

Aan het eind van de weg langs de Giessen waren we in een ommezientje terug bij de start, afmelden, stempeltje scoren en natuurlijk is een bedankje voor een leuke en goedverzorgde tocht dan ook op z'n plaats. Ik heb weer een heerlijk toggie gelopen en keer dan ook tevreden weer Rozenburgwaarts!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!