De Midwinterwandeltocht in De Lier

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De 40ste Midwinterwandeltocht staat vandaag op het programma! Naast dat De Lier lekker dicht bij huis is, is dit een tocht die altijd pico bello georganiseerd wordt, en niet te vergeten de enige tocht (althans zover als ik weet) waar anijsmelk op één van de rusten wordt geschonken! Helaas waren de weervoorspellingen voor vandaag erg slecht, zo slecht dat Elly (waar ik samen mee zou lopen) afzegde. Ik besloot toch maar te gaan en bij heel slecht weer een korte afstand te doen.

 

Maar toen ik 's morgens wakker werd, zag het er helemaal niet zo slecht uit. Een bijna wolkenloze hemel, en in ieder geval nu nog geen spoor van de beloofde winterse buien te bekennen! Het was nog donker toen ik van huis vertrok, je mag hier om half negen starten en omdat er zoveel bekenden komen, vind ik het leuk om wat vroeger aanwezig te zijn. En inderdaad wemelt het in het startbureau van de bekenden, ik ga dan ook geen namen noemen, want dan vergeet ik de helft!

Om iets voor half negen worden de parcoursen uitgedeeld, en ik neem zowel de 15 km route als de 25 km route mee. Ik zie dat ze tot na de eerste rust samen lopen, dus als het erg slecht weer wordt, kan ik altijd na een uurtje nog beslissen wat ik doe. Maar dat blijkt overbodig geweest te zijn, we hebben de hele tocht prima weer, wel heel erg veel wind, maar als ik 20 hagelkorrels heb gezien is het veel!

 

Er zaten vier rusten in de 25 km, twee maal bij een voetbalvereniging, dan de broodje knakworst / erwtensoeprust en als laatste de anijsmelkrust. Maar de eerste zat al na 4 km, dus daar ben ik alleen even naar de wc geweest. De andere drie rusten heb ik natuurlijk wel aan gedaan, en bij de laatste twee gesmuld van een broodje knak en twee bekertjes anijsmelk. Ja twee! (hebberd die ik ben, maar ik heb wel netjes voor de tweede betaald hoor!)  

 

Het parcours was aardig, maar ik moet bekennen dat ik hier wel mooiere parcoursen heb gelopen. Naar mijn smaak ging het net een tikkeltje teveel door de bebouwde kom en langs drukke wegen. Maar van andere mensen hoorde ik dat ze het juist een leuk en afwisselend parcours vonden, dus ik ga er maar van uit dat smaken verschillen……

Maar met name de Dreeslaan duurde in mijn ogen eindeloos en net toen ik me af begon te vragen of er ooit wel een eind aan die woonwijk zou komen, kwam zebigboss Gerrit samen met zebigpijler John aangereden en die konden me vertellen dat het niet zo lang meer zou duren. Dat praatje was even een welkome onderbreking van dat saaie stuk!

 

  Wat wel veel goed maakte was dat er een prachtig stukje door een vrij nieuw natuurgebiedje in zat, met een grote plas water, die door de zonneschijn knalblauw kleurde. En we gingen bijna op het eind over de futuristisch ogende Snelbinder, een fiets/voetgangersbrug over een nieuw gebouwde rotonde. Daar was ik al vaak onderdoor gereden, maar nu ging ik er voor het eerst overheen. Echt iets voor een bruggengek als ik!

 

Na deze brug was het nog maar een klein eindje, eerst nog even de anijsmelk en dan een kwartiertje later weer terug bij de sporthal. Dankzij de enorme wind had ik weer een coupe westerstorm, maar het was geweldig natuurlijk dat het weer zoveel beter was geweest dan voorspeld! En de buien die dreigden te vallen, en dan weer overdreven, zorgden voor de mooiste luchten die je je voor kunt stellen, ik heb dus vandaag alleen maar lopen genieten!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!