De Pannenkoekentocht in Den Haag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En is het nieuwjaarsdag de beurt aan Thor in Roosendaal, in het eerste weekend van januari wordt traditiegetrouw de Pannenkoekentocht in Den Haag georganiseerd, door hwsv De Vierdaagsche. Vroeger (heel vroeger) was de start in Poffertjespaviljoen Malieveld, maar de laatste jaren wordt gestart vanuit Madestein. Veel beter met parkeren!

 

Het is een paar jaar een beetje hommeles geweest met de bepijling in Den Haag (reden waarom ik dan ook een paar jaar heb overgeslagen), maar sinds twee jaar is dat weer pico bello in orde. En dus toog ik ook dit jaar op de eerste zaterdag van januari (2 januari dus) naar Den Haag. Het was veel minder mooi weer dan gisteren, toen ik 's morgens wakker werd, regende het en heb ik serieus overwogen om thuis te blijven. Buienradar voorspelde echter dat het na een uurtje droog zou worden, en dat haalde me over om toch maar op pad te gaan.

Ik kwam weer veel bekenden tegen in het startbureau, dat was dus weer veel gelukkig nieuwjaar wensen, behalve natuurlijk aan Bertus en Sandra, want die had ik immers gisteren al gehad. Het regende nog steeds aardig door en ik besloot om toch maar in poncho te starten. In het startbureau is immers altijd wel iemand te vinden om even te helpen dat ding over m'n rugzak te draperen, buiten is dat veel lastiger.

 

De route was bekend, door parken en stukjes bebouwde kom naar Scheveningen en dan door de duinen terug. Maar we liepen dit keer tegengesteld aan wat we voorgaande jaren hadden gelopen en dan ziet alles er toch weer anders uit. Met name het fietspad in de duinen vond ik dit keer heerlijk lopen, helemaal nieuw geasfalteerd, ik heb lopen genieten!  

 

De eerste rust zat bij tennisvereniging Berg en Dal, en daar was even een missertje in de routebeschrijving en de bepijling. De pijl naar de rust hing een pad te laat en als je die volgde kwam je langs de kantine van een tennisvereniging die hermetisch op slot was! Ik ben een beetje bekend daar ter plekke en wist welke afslag ik moest hebben. Heerlijk bakkie gedaan en toen ik terug liep naar de route heb ik diverse andere wandelaars nog even het goede pad op geholpen.

De tweede rust zat in de Scheveningse Haven, mijn geboorteplaats dus, ik voelde me dan ook helemaal thuis! Buienradar had trouwens gelijk gekregen, na ca. anderhalf uur werd het helemaal droog, maar het is wel de hele dag grijs gebleven hoewel de zon af en toe wel z'n best deed! Een officiŽle derde rust was niet aangewezen, maar na het lange pad door de duinen kom je uit bij de boulevard van Kijkduin en daar zijn rustmogelijkheden genoeg natuurlijk. Dus heb ik daar een derde bakkie gedaan in De Koperen Smorre.

 

  En dan de laatste vier kilometer, we gingen het Schapenatjesduin (haha, dat woord kent m'n spellingscorrector niet) op en dat was een behoorlijke klim, tezamen met het golvende duinpad maakte dit de tocht best pittig, ik voelde het gewoon een beetje in m'n bovenbenen! Wel weer heerlijk om gewoon op m'n renschoenen te lopen en niet meer die zware Meindls aan m'n voeten te hebben.

 

Na nog een stukje over Landgoed Ockenburg waren we weer terug bij Madestein. Ik heb de medewerkers weer bedankt voor de leuke tocht, maar ze toch ook even gewezen op de verwarring bij de tennisvereniging. Maar dat hadden ze (natuurlijk) al van meer mensen gehoord. Samen met Matthijs en Cisca Heb ik nog even nagepraat en dan vertrek ik weer tevreden naar huis. Het was weer fijn!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!