De Furieademars in Maassluis

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het eerste weekend van oktober staat strijk en zet de Furieade tocht in het Wandelprogramma. Ik ben hier een aantal jaren niet geweest, omdat ik de parcoursen in Maassluis niet zo leuk meer vond. Veel door woonwijken en soms zelfs hele stukken door bedrijventerreinen. Maar och, ik vind dat iedereen een herkansing verdient en dus ben ik maar weer eens naar de andere kant van de Nieuwe Waterweg getogen!

 

En zie: het was vandaag echt een leuk parcours! Althans op de 15 km, meer heb ik niet gelopen vandaag omdat ik vreselijke last van m'n rug had. Het gekke was dat lopen eigenlijk nog het minste pijn deed, zitten en liggen was een ramp en uit zit- of lighouding overeind komen bijna ondoenlijk. Het heeft me 's morgens zeker een kwartier extra gekost om m'n bed uit te komen en me aan te kleden!

Maar zoals ik al zei, de 15 km was erg leuk. We liepen veel langs de Nieuwe Waterweg, maar pikten ook een stukje van de haven en het oude centrum van Maasluis mee, waar het gezellig druk was met scheepjes, die daar lagen voor de Furieade. Toen ik er 's morgens langs kwam lag net de Furie (de stoomsleepboot waarnaar het evenement vernoemd is) stoom af te blazen, horen en zien verging je!

 

Ik heb een paar maal een korte bankjesrust ingelast, maar de officiële rust bij restaurant het Oeverbos heb ik overgeslagen. Het zag er erg druk uit en ik wilde beslist niet te lang zitten met die pijn in m'n rug! Wel ben ik later in het centrum even op een terrasje neergestreken en heb daar van een kopje koffie genoten. Het was daar wat rustiger, dus ik was zo geholpen, maar toch kostte het opstaan de nodige moeite…….  

 

Ik ben dan ook niet het terrein van de Furieade opgegaan, andere jaren deed ik dat wel en liep dan te genieten van alle kraampjes en oude schepen in de haven, maar nu was ik te bang dat dat geslenter teveel van m'n rug zou vergen. Dus heb ik maar gewoon het parcours gevolgd en dat ging via de lange Weverskade, met veel mooie oude boerderijen aan de ene kant en uitzicht op blokkendozen van flats aan de andere kant, weer terug naar de start.

De 15 km was ietsje aan de lange kant (16km) en dat was daarmee de enige afstand die goed aan de maat was. Van andere mensen hoorde ik dat alle andere afstanden korter waren dan aangegeven, de 30 bleek zelfs amper 27 km te zijn. Jammer, een ietsje korter of langer is niet erg, maar het mag natuurlijk niet teveel af gaan wijken! Maar op "mijn" 15 km heb ik het vandaag een heel leuke tocht gevonden, prima parcours, leuke rusten en uitstekend gepijld!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!