Rondom Stompwijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Er viel een mailtje in m'n inbox, waarin een wandeltocht rondom Stompwijk werd aangekondigd, op 24 mei, oftewel 1e Pinksterdag. Het leek me wel leuk, maar het mailtje zakte al gauw in m'n geheugen weg. Tot ik een berichtje van Elly kreeg of ik geen zin had om met haar de 4e "Rondom Stompwijk" te gaan lopen. De tocht stond ineens weer on top in m'n geheugen, ik was toch niks anders van plan en er werd goed weer voorspeld. Ideaal dus om weer eens een dagje samen op stap te gaan!

 

We mochten om 8 uur starten en omdat we de 30 km wilden gaan lopen, besloten we dat dan ook maar te doen, om 8 uur starten, bedoel ik...... Viel nog best een beetje tegen, was een aardige rit in Kiaatje, maar rond kwart voor acht was ik toch ter plekke. Parkeren moest ik wat verderop en daarna ben ik direct in gaan schrijven. Dat viel een beetje tegen, 5 euro maar liefst, maar daar kreeg je dan ook twee stuks fruit voor en na afloop de keuze tussen een medaille, een button of een consumptiebon.

Elly kwam op de fiets, voor haar is Stompwijk tenslotte bijna een thuiswedstrijd en nadat ook zij had ingeschreven en we getoiletteerd hadden, gingen we op pad. De routes van alle afstanden stonden in één boekje, waarin ook van iedere afstand een plattegrondje van afstandmeten.nl was afgedrukt. Wel aardig daarvan is dat de kilometerpunten erop stonden. Leuke controle voor m'n GPS. Verder was de route gemarkeerd met geel lint en waar dat niet mogelijk was met papieren pijlen.

 

De route was schitterend, dat had ik wel verwacht natuurlijk, tenslotte heb je rondom Stompwijk polders, polders en nog eens polders! Sommige stukjes waren hetzelfde als de Voetstappentocht van verleden jaar, maar er zaten ook verrassende (onverharde) paadjes in. Je kon duidelijk merken dat het parcours met zorg en oog voor detail was uitgezet! En het weer werkte ook fantastisch mee, we hebben een zonovergoten dag gehad.  

 

Op de routebeschrijving stonden drie rusten, de eerste was al na ca. 5,6 km, maar we hadden eigenlijk best wel trek in een bakkie. Kleine teleurstelling: de rust was nog niet open, pas om 10 uur en tja, we waren er zo rond kwart over 9, daar gaan we niet op wachten natuurlijk! De tweede rust zat na ruim 12 km, in restaurant Noord-AA en daar zijn we natuurlijk wel uitgebreid aan de koffie gegaan.

We hadden ook bij Boerderij Geertje kunnen rusten, maar we waren bang dat het daar erg druk zou zijn op zo'n mooie vrije dag. De derde rust was aan de andere kant van de snelweg in recreatiegebied Vlietland, daar was het op het terras zo onwijs druk, dat we binnen zijn gaan zitten. Een goede keus, want we werden (ondanks de drukte) binnen no time geholpen! We zaten hier op ca. 21 km.

 

  We hebben ook nog even bij een molen bij de Vlietlanden op een bankje gezeten om wat te drinken en nadat we de plassen van de Vlietlanden gerond hadden, stond daar een uitnodigende ijscokar! Elly kan daar heel gemakkelijk weerstand aan bieden, maar ik dus absoluut niet! Vooral niet omdat we op dit punt nog maar zo'n 3 kilometer hoefden en ik dus niet meer bang hoefde te zijn voor urenlang wandelen met darmkrampen. M'n keus viel op hazelnoot met straciatella, ik heb ervan gesmuld!

 

Via een onderdoorgang waarvan we beiden het bestaan niet wisten en een avontuurlijk pad dwars door de weilanden met kuddes koeien wandelden we terug naar de finish. De afstand was exact gelijk aan wat er op de routebeschrijving stond: 30,6 km. Terug in het startbureau hebben we de organisatie een welgemeend compliment gegeven, we hebben het allebei een heerlijke tocht gevonden, echt een aanrader! Altijd op 1e Pinksterdag, zet maar vast in je agenda voor volgend jaar!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!