Wandelvakantie TsjechiŽ 2014
Dag 8 - De Terugreis

 

 

  Gelukkig hebben we vannacht weer heerlijk geslapen en mooi op tijd dalen we af voor het ontbijt. Onze tassen staan al in de auto, we hoeven alleen de laatste toiletspulletjes er nog bij te zetten. Helaas konden we niet wat eerder ontbijten, eigenlijk had ik iets eerder weg gewild voor zo'n lange reis. M'n humeur daalt dan ook een beetje als blijkt dat ook om acht uur het ontbijt nog niet klaar staat.

 

Maar goed, rond tien over acht zitten we dan toch aan tafel en iets na half negen leveren we onze sleutel in en gaan op weg, terug naar Nederland. De reis gaat voorspoedig, vooral het eerste deel door TsjechiŽ is leuk, we zien veel bekende plekjes waar we van de week gewandeld hebben, zoals de kerk en de burcht van Pecka. Ook komen we weer langs Hotel Roubal en wuiven een kushandje naar Arik.

Dan komen we op de grotere Tsjechische wegen te rijden en als we bijna bij de grens zijn, gaan we even tanken om zoveel mogelijk van ons Tsjechische geld op te maken, en omdat de benzine hier zo lekker goedkoop is natuurlijk, 30 cent goedkoper dan bij ons! Maar het lukt ons bij lange na niet om ons geld helemaal op te maken, we houden allebei 1000 kronen (ca. € 37) over. Dat het zů goedkoop zou zijn hadden we ook niet gedacht toen we geld pinden!

 

Helaas komen we niet dezelfde grensovergang over als op de heenweg en is ook die kans om daar in het winkeltje nog wat te kopen, vervlogen. We zitten opeens in Polen en dan al gauw in Duitsland. Vlakbij Dresden komen we in een behoorlijke file (op zondag!) terecht en dat heeft ons zeker een half uur extra tijd gekost. We nemen een koffiestop, maar helaas zonder gebak, dat was uitverkocht!  

 

Hierna rijden we een heel stuk over een weg waarop we geen enkele benzinepomp tegenkomen en ik begin me al ongerust te maken, de wijzer van Kiaatje gaat akelig hard richting reserve! We moeten van de ťne weg naar de andere en ik vrees met grote vrezen, als het op deze weg ook zolang duurt voor er een pomp komt, komen we in de problemen!

 

  Maar eindelijk komt er na bijna 120 km dan toch een afslag naar een Autohof en kan ik Kiaatjes dorst lessen. Tot onze verrassing zit er een Subway bij deze Autohof, komt dat even mooi uit, we hadden net trek in een hapje en zijn allebei dol op de Subway! Inmiddels is eindelijk de zon een beetje doorgekomen na een hele ochtend vol nevel en wolken, dus genieten we buiten op een bankje van onze subs Ťn van het zonnetje. Het leven is goed!

 

Vlak hierna krijgen we weer eens een enorme plensbui over ons heen, maar nu hebben we er wel lol in, we zitten immers droog! En dan duurt het niet lang meer of de richtingborden vertonen wat bekendere namen zoals Frankfurt en Oberhausen en kijk: dan staat opeens "Arnheim" op de borden. Niet lang daarna gaan we inderdaad de grens over en zijn we alweer een "beetje thuis".

 

We rijden natuurlijk westwaarts en dat betekent dat we pal tegen de inmiddels ondergaande zon in rijden. Nu ben ik wel blij dat er vaak wolken voor de zon hangen en en juist met die wolken levert deze zonsondergang prachtige plaatjes op. Op een gegeven moment lijkt het wel alsof de zon een gaatje boort in de wolken, schitterend! Elly maakt vandaag veel foto's vanuit de auto en zo komen we ook deze dag nog aan een leuk foto-album.  

 

En dan is daar Zoetermeer en rijd ik de snelweg af om Elly thuis af te zetten. Die wordt natuurlijk dolenthousiast begroet door Jessy en Bowie en iets rustiger (maar niet minder enthousiast) door Jan. Nog even een bakkie koffie doen, foto's uitwisselen en dan ga ik verder naar Rozenburg. En daar staat een dolenthousiaste Bram me op te wachten, hij toont het weliswaar niet zo erg als die twee hondjes, maar hij geeft een ontelbaar aantal kopjes en z'n spinmachientje maat overuren.

Toch wel lekker weer in je eigen huis! Ik heb een goeie nachtrust en de volgende dag pak ik op m'n gemak alles uit en maak nog een paar fotootjes van m'n souvenirtjes. Het was voor ons allebei de eerste keer dat we in TsjechiŽ waren, het is ons opperbest bevallen en stiekem maken we alweer plannen voor volgend jaar………….. LOL

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!