De Fruitoogsttocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  In het voorjaar had ik gezien dat wsv Prins Bernhard uit Leerdam twee doordeweekse tochten zou organiseren, in april de "Fruitbloesemtocht", en in september de "Fruitoogsttocht". Wel, de Fruitbloesemtocht heb ik met veel plezier gelopen, helaas was er door het koude voorjaar geen nog bloesem op die 17e april!

 

Maar nu stond dus de Fruitoogsttocht op het programma en dus vertrok ik maar weer eens richting Leerdam. Altijd mooi daar! In het startbureau werd ik enthousiast ontvangen en Theo vertelde dat het parcours "speciaal voor mij" was: maar een paar honderd meter onverhard en de rest heerlijk over asfalt! Helaas was het vandaag wel erg somber weer. Het was weliswaar droog en het was een heerlijk wandeltemperatuurtje, maar een zonnetje was wel wat gezelliger geweest. Maar ja, we hebben het niet voor het zeggen en ik heb sowieso wel lopen genieten. De omgeving is natuurlijk inmiddels bekend voor mij, maar in de route van vandaag zaten een aantal stukken die ik al vaker gelopen heb, omgekeerd in de route. Dan ziet het er toch heel anders uit als je van een andere kant komt!

 

Ook was er een heel nieuwe rust voor mij: bij "Rust Wat". Een mooie uitspanning met een groot terras aan het water en ja hoor, er was weer eens een wandelaarsaanbieding, dus ik heb heerlijk zitten genieten van appelgebak met slagroom.  

 

Tussen de eerste en de tweede rust zat het trekpontje in de route en dat is altijd hard werken. Waar zijn alle grote sterke mannen als je ze nodig hebt? Het valt me op dat het veel zwaarder is om de pont naar je toe te trekken dan om hem naar de overkant te trekken als je er eenmaal op staat. Maar ook nu lukt het weer en ik ben snel aan de overkant. Dwars door de boomgaarden heen gaat het verder richting Schoonrewoerd, waar de tweede rust zit in de welbekende "Zwaan". Was er in april bij de Fruitbloesemtocht geen bloesem, nu bij de Fruitoogsttocht valt er genoeg te oogsten, de bomen hangen vol met peertjes en appeltjes.

 

  Na de tweede rust gaat het via een lange weg terug naar Leerdam, waar we over het Loosdorp terug naar de start lopen. Heel even trekt de lucht open en kan ik een fotootje maken van een blauw stukje lucht, maar al gauw trekt het weer dicht.

 

Bij de finish aangekomen meld ik me af en bedank iedereen voor weer een hele leuke tocht. Jammer genoeg waren er niet zoveel deelnemers vandaag, in april was er nog een opkomst van boven de 100, nu waren er ongeveer 50. Jammer, de tocht is veel meer deelnemers waard!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!