Winterserie RWV - 3e tocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Wat gaat de tijd toch enorm snel! De winterserie is voor m'n gevoel nog maar net begonnen en nu staat de derde tocht alweer op het programma! Zoals te verwachten sta ik vanmorgen op met een behoorlijke spierpijn in m'n linkerbeen door die val van gisteren, maar ik verwacht dat dat tijdens het lopen wel minder zal worden.

 

Als ik van huis vertrek, komt er net een enorme hagelbui naar beneden en kleurt m'n hele tuin wit! Gauw even een fotootje van gemaakt, het eerste winterse plaatje van dit seizoen! Ik glibber de wijk uit en op de snelweg is er al helemaal niks meer van de wittigheid te zien. In Ridderkerk pik ik Suze weer op en dan zijn we al snel in het Kralingsebos.

 

Het fotootje van m'n val van gisteren, dat ik op Facebook had gezet, levert hier in het startbureau natuurlijk het nodige commentaar op. Er wordt me vooral de vraag gesteld wat ik op "vijandelijk gebied" te zoeken had. Tja …, misschien hebben ze wel gelijk, in ons eigenste Kralingse Bos ben ik nog nooit onderuit gegaan op een bruggetje …  

 

Omdat m'n been toch nog aardig zeer doet, besluit ik om het vandaag bij de 10 km te houden. Achteraf wel goed gekozen, de 15 km gaat de lus door natuurgebied De Esch maken en met dit natte weer is dat ook weer glad natuurlijk. Misschien mede door die spierpijn zit ik vandaag niet lekker in m'n vel en eigenlijk vind ik 10 km al teveel …

 

  Gelukkig zijn er ook opklaringen met prachtige blauwe luchten, zodat ik volop foto's kan maken van een blauwe Kralingse Plas met witte zeilbootjes, vanwege de zeilwedstrijd die daar aan de gang is. Er is een nieuwe rust gevonden bij Hockeyvereniging Leonidas en dat ziet er best uit, maar op een 10 km heb ik niet echt behoefte aan een rust. Volgende keer ga ik beslist wel even kijken!

 

Terug in het startbureau moet ik natuurlijk wel even op Suze wachten, die wel gewoon de 15 loopt, maar och, dat is bij de RWV zoals gewoonlijk erg gezellig. Met hier en daar een babbeltje en nog een lekker kopje koffie (met de speculaaspop die Sinterklaas bij de RWV heeft afgeleverd) vliegt de tijd voorbij. Als Suze binnenkomt gaan we al gauw op pad richting huis en na Suze afgezet te hebben trakteer ik mezelf lekker op hamburgertjes van de Mac! Toch een welbesteed weekend geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!