De Schie- en Delflandtocht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En zo is het Pinksterweekend aangebroken en daarmee het Wandelweekend van de RWV. Dit zijn wedstrijden over lange afstanden, 24 uur, 160 km, 100 km, 80 km en 50 km. Daarnaast wordt er op zaterdag de Schie- en Delflandtocht georganiseerd. Het Wandelweekend vindt in even jaren plaats in Schiedam (RWV) en in oneven jaren in Weert (OLAT). Dit jaar was dus de beurt aan de RWV.

 

Het is natuurlijk altijd een enorme organisatie en ik had aangeboden om de routes van de Schie- en Delflandtocht voor te lopen en te controleren. Zo heb ik de 10 en de 15 km in februari al voorgelopen, inclusief verkeerdloop- en controlestukjes kwam ik toen op 13 en 18 kilometer. Verder zou ik dienst doen als fotograaf en rondeteller voor de 80 kilometer. Omdat de 80 km erg druk bezet bleek te zijn, ben ik daar full-time mee bezig geweest, zodat ik alleen foto's heb kunnen maken van het begin van de 24 uur en de 50 km.

Maar 's morgens ben ik eerst de 10 km van de Schie- en Delflandtocht "voor het echie" gaan lopen, wat een verschil met het voorlopen in februari zeg! Toen had ik daar een ijs- en ijskoude dag voor uitgezocht en nu vielen de mussen dood van het dak door de warmte! Ik was blij dat ik vandaag geen langere afstand hoefde te lopen, deze eerste uurtjes van de ochtend vond ik het al warm zat.

 

De 10 km route is een erg leuke route, die vanuit het Beatrixpark via Windas en Woudhoek en langs de buitenranden van Schiedam naar Kethel en vandaar naar Bijdorp en weer terug naar het Beatrixpark voert. Een erg groene route en een fijne mix van beschaduwde parken, weidse uitzichten en knusse dorpjes.  

 

Het is inmiddels ook weer heel erg groen in de natuur, best leuk om de foto's die ik tijdens het voorlopen heb gemaakt te vergelijken met de foto's van nu! Ook hebben veel dieren inmiddels kleintjes gekregen, jonge gansjes in overvloed in het Beatrixpark.

 

  Verderop kwam ik twee zwanen tegen met een kluitje jonkies en die zwanen waren heel leuk "om en om" aan het eten. Als de één met z'n kop onder water was, was de andere boven water, zodat er altijd eentje de jonkies in het oog kon houden! Heel leuk om te zien.  

 

En natuurlijk was het ook erg leuk om in Bijdorp langs m'n vroegere huisje in de Spoorbaanstraat te lopen! Toch wel erg leuk gewoond daar. De straat was nu trouwens al aardig in oranjestemming, toen ik er woonde, deed men nog niet zo gek …

Rond 11 uur was ik weer terug bij de start en na me wat opgefrist te hebben en na een koud drankje ben ik dus foto's gaan maken van de wedstrijd. Ik had met de wedstrijdlopers te doen, ga er maar aan staan, in deze hitte! Er waren dan ook relatief veel uitvallers en ook veel lopers die bewust terugschakelden op een lagere doelstelling. Op de 80 km die om 20.00 uur startte hadden de lopers minder last van de warmte, doordat ze grotendeels 's nachts liepen.

 

  Het rondjes tellen was weer als vanouds bere-gezellig, samen met Paul, Karin, Yvon, Sabine en Ron heb ik heel wat afgelachen en het grote aantal deelnemers hield ons tijdens de nacht met gemak wakker. Zoals gewoonlijk waren de laatste loodjes het zwaarst, maar na 24 uur wedstrijdgeweld sloot de winnaar van de 24 uur iets na twaalf uur de wedstrijd af. Het was weer een prachtig weekend geweest!

 

Naast de foto's hieronder is er ook een album met foto's van de wedstrijd, die kun je hier bekijken.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!