Wintertocht op oudejaarsdag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En zo is alweer de laatste dag van 2011 aangebroken. Het is een mooi jaar geweest met veel prachtige kilometers, zowel in binnen- als in buitenland. Ik besluit het jaar af te sluiten met een 20 kilometertocht in Zeist. Helaas wordt er het hele weekend van de jaarwisseling somber weer voorspeld, maar wel heel hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

 

In het startbureau van de SGWB is het behoorlijk druk en ik zie erg veel bekenden. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat dit één van de weinige tochten op deze dag is! Zo zie ik Jan van W4W, Bertus en Sandra, Klaas, Veronica, Marjolein en Annemiek. Als ik zie dat ze als beloning vaantjes hebben, schrijf ik maar weer eens met beloning in. Ben gek op vaantjes!

 

Zoals te verwachten gaat het parcours vandaag erg veel door het bos, met in het begin ook een paar ommetjes door mooie parken. Zo komen we langs een voor mij wel heel bekend gebouw: het voormalige RK-jongensinternaat Katwijk de Breul! Dat was één van de cliënten van het katholieke accountantskantoor waar ik jaren geleden heb gewerkt en ik ben hier dan ook heel vaak geweest.  

 

Daarna gaat het verder door de bossen en helaas blijft het miezerregenen. Zo langzamerhand word ik daar toch wel erg nat van en ik klap m'n paraplu open. Nu krijg je het probleem dat het lastig langs de modderplassen lopen is, als je op de randjes gaat lopen, hang je met je plu in de bomen. Ook al weer zoiets waar je in de polders geen last van hebt …

Er is uitstekend gepijld, dus gelukkig heb ik de routebeschrijving niet nodig, anders zou ik een handje tekort komen! Inmiddels komt ook Henk Vink me voorbij gestekkerd, hij wil vandaag boven op de 20 km ook nog de 10 km lopen. Later hoor ik dat hij door die extra 10 km precies op de 5000 km komt in 2011. Pfffffff, dacht ik dat ik veel had met 2209 … altijd baas boven baas!

Overigens kan je goed merken dat het vandaag 31 december is, overal hoor je in de verte knallen van vuurwerk. Het lijkt af en toe wel of je in een oorlogsgebied rondloopt! Wat dat betreft ben ik wel blij dat ik in het bos loop en niet door een stad, ben niet zo'n held met vuurwerk. Af en toe worden de scherpe knallen afgewisseld door een hardere BOEM, maar ik hoor geen sirenes, dus het schijnt allemaal wel mee te vallen.

 

  Na ca. 9 km zit daar de rust in de Schaapskooi. Binnen is het supergezellig, er wordt koffie, chocomel en glühwein geschonken en ik kan nog met moeite een zitplaatsje veroveren. Nog meer bekenden hier, Sunny en Inger, andere Bertus, Annika, Carolien en Jan kom ik hier ook weer tegen. Na een lekker bakkie en een babbeltje met Sunny en Inger ga ik op pad voor de 2e helft.

 

Dit is nog erger dan de eerste helft, alleen maar bos, bos, bos en modderplas, modderplas, modderplas! Als ik eindelijk een asfaltfietspad op mag, ben ik zo euforisch dat ik prompt een halve kilometer te ver loop. Ik had er na 20 meter alweer af gemoeten … de enige pijl die ik gemist heb! Enfin, na nog de nodige modderige kilometers afgelegd te hebben is daar dan toch de finish!

 

Binnen wissel ik m'n consumptiebon in voor een overheerlijke oliebol en neem er natuurlijk nog een kopje koffie bij. Ik maak nog een praatje met Henk en zijn wandelmaatje en ook met Tina, die net komt binnen gewandeld. Het is een leuke tocht geweest, beetje teveel bos naar m'n smaak, maar goed, dat weet je als je in Zeist gaat wandelen!  

 

Ik bedank de vrijwilligers voor hun leuke tocht en wens iedereen een prettige jaarwisseling toe, waarbij ik iedereen op het hart druk om toch vooral voorzichtig te zijn met vuurwerk! De rit terug naar huis verloopt voorspoedig en zo komt er een eind aan een prachtig wandeljaar, met in totaal 2209 kilometers gelopen.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!