De Capelse 2Daagse

 

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na 2 jaar waarin de Capelse 2Daagse figuurlijk in het water en letterlijk in de sneeuw is gevallen, zou het dit jaar in ieder geval geen "witte" 2Daagse worden! De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar er werd in ieder geval geen gladheid verwacht.

 

En dus toog ik monter naar Capelle. Ik pikte Suze onderweg op, we moesten natuurlijk vroeg zijn vanwege de wandelboekplaatjes, maar och, in het startbureau bij de RWV is het altijd gezellig! En dit keer in een heel mooi, gloednieuw startbureau. Dat lag in hetzelfde complex als het oude startbureau, maar veel eerder bij de weg. Ik hoorde van diverse mensen dat ze ondanks duidelijk aanwijzingen toch op de "automatische piloot" naar de achterste parkeerplaats gereden zijn.

Het was gezellig druk en Gijs speechte al gauw de deelnemers aan de langere afstanden weg, de kortere afstanden werd verzocht nog even te wachten omdat er wat problemen waren met het pijlen, dit keer door de overvloedige regenval. 't Is ook altijd wat hè, op die vermaledijde Capelse!

 

Ik wachtte de ergste drukte even af en rond kwart over 9 vertrok ik voor de 25 km. Door de bomen zag ik de zon opkomen en al gauw liep ik onder een strakblauwe hemel met aan de horizon wat vriendelijke witte wolken, Wat een heerlijk weer en wat zullen al die mensen die thuis gebleven zijn een spijt hebben gehad!  

 

Over de imposante Algerabrug en dan een stuk langs het water met zicht op mooie grote boten. Even een stukje industriewijk en daar staat al de eerste verzorgingspost. Beetje vroeger dan gepland, omdat het grasveldje waar de verzorgingspost zou moeten staan, veranderd was in een vijvertje. Geeft niks, een lekker bakkie was welkom en ging er best in!

 

  Onderweg naar Krimpen aan de Lek liepen we een lange weg door de weilanden en langs een golfterrein en hier zag je rondom je heen de buien uit de lucht vallen, maar het stuk waar ik liep is helemaal droog gebleven. Daardoor heb ik waarschijnlijk ook de regenboog gemist, waar ik veel andere wandelaars over hoorde. Maar goed, een mooie regenboog had ik verleden week al gezien en deze buien aan de horizon waren niet minder spectaculair!

 

In Krimpen natuurlijk de rust in Bar Gezellig, waar ik samen met Ardie een kopje koffie dronk. Daarna kwam m'n meest favoriete stuk van de Capelse 2Daagse, heerlijk door de polders richting het pontje over de IJssel. Genieten van het heerlijke weer en de prachtige uitzichten.

Vlak voor het pontje heb je daar nog de rust in "de Harmonie" en ook daar ben ik even een bakkie koffie gaan doen. Suze stond hier net op het punt van weggaan en we spraken af dat ze bij de finish op me zou wachten.

 

Overvaren met het pontje is altijd leuk, het bootje vaart continu heen en weer, dus lang wachten hoeft niet. Aan de andere kant van het water gaat het richting de vlondertjes in de rietlanden en niet lang daarna staat de 2e verzorgingspost. Hier maak ik een leuke foto van een rijtje wandelaars die op een bankje van hun drankje zitten te genieten.  

 

Het laatste stuk loop ik samen met Paul en vlak voor we het Schollebos in gaan, heb ik nog een prachtig zicht op de inmiddels laag hangende zon tussen de wolken in. Het is best laat als ik terug ben bij de start, veel gerust natuurlijk en veel foto's gemaakt, heerlijke dag geweest, heb nu al zin in morgen!

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's van de 1e dag.

 

 

En ook de 2e dag pik ik Suze op, maar nu zijn we iets later bij de start, zo rond half negen. Het is duidelijk minder druk dan gisteren, de voorspellingen waren voor vandaag ook veel minder mooi en tja, een wandeltocht is toch wel erg afhankelijk van het weer. Hoewel de echte diehards natuurlijk toch wel komen!

 

  Maar ook vandaag was het prima wandelweer, we begonnen zelfs weer onder een blauwe hemel, wel met meer wolken erin, maar toch nog heel erg zonnig. Het eerste stuk van deze 2e dag kan mij nooit zo bekoren, vrij veel bebouwde kom, hoewel een lange weg door de weilanden veel goed maakt.

 

Na de eerste verzorgingspost (waar ik natuurlijk weer véél te lang blijf plakken) wordt het parcours veel leuker naar mijn smaak en ik loop weer volop te genieten. Als we echter richting de caférust lopen, pakken donkere wolken zich samen en ik bereid me erop voor dat ik een hevige bui op m'n kop zal krijgen.

 

Het is wel een prachtig gezicht, die donkergrijze lucht die over de blauwe lucht heen schuift, dus ik loop weer volop foto's te maken. Wonder boven wonder red ik het helemaal droog tot aan de rust en eenmaal daar schuif ik aan bij Suze, Roel, Betsy en Akke. De laatste drie vertrekken alweer gauw, maar Suze trakteert me op appelgebak en daarna gaan we samen verder.  

 

Nu regent het wel en we steken de paraplu op. We gaan weer over de vlonders en ik ben blij dat ik hier gisteren mooie zonnige foto's heb kunnen maken, want nu is het somber en grijs natuurlijk. Het stuk tussen de vlonders in is één grote modderbende geworden en ik doe heel erg voorzichtig. Sinds die gebroken pols van verleden jaar ben ik nóg banger geworden om te vallen dan ik al was!

Bij de verzorgingspost laten we ons de soep van Gijs goed smaken en na de soep neem ik ook nog een bakkie koffie. De regen is inmiddels weer opgehouden en het zonnetje breekt zowaar weer door de wolken! Ook de mensen die vandaag thuis bleven hebben dus ongelijk gekregen, op een kwartiertje of zo na, is het de hele dag mooi geweest.

 

  Hierna volgt een modderig stukje langs een vaart, maar Suze en ik weten dat je aan de overkant alternatief kunt lopen via een mooie asfaltweg. De pijlen naar dit alternatief staan echter niet duidelijk (pas na de afslag naar het modderpad), zodat veel wandelaars toch door de modder gebanjerd zijn. Later kom ik Ludo tegen en die is alsnog een pijl gaan zetten.

 

Bij restaurant het Schollebos ga ik nog even naar het toilet, behoefte aan eten en drinken hebben we na de soep van Gijs niet meer en dan lopen we door het bos terug richting startbureau. Het is een heerlijke 2Daagse geweest en na 2 jaar een minimum aantal deelnemers was er dit keer weer een normale opkomst!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's van de 2e dag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!