De Oliebollentocht in Crooswijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En ook voor vandaag werd er redelijk wandelweer voorspeld en zo ben ik op pad gegaan voor een tochtje lekker dicht in de buurt: De Oliebollentocht van de speeltuinvereniging Crooswijk. Vroeger werd deze tocht georganiseerd door de wsv Crooswijk, maar die is ter ziele en de speeltuinvereniging, waar de start toch altijd al was, heeft de tocht overgenomen.

 

De eerste jaren was dat niet al te best, slechte bepijling, niet kloppende routebeschrijving, hoog inschrijfgeld, kortom, het regende klachten. Maar kijk, daar word ik nou blij van, blijkbaar heeft men de kritiek ter harte genomen en vandaag rolde er een prima tocht uit de bus. Goed gepijld, ook de routebeschrijving was goed en voor slechts 2 eurootjes kon ik op pad, inclusief twee oliebollen na afloop!

 

Het weer was inderdaad best om te lopen, maar toch niet zo mooi als gisteren, veel meer sluierbewolking, dus geen felle zonneschijn zoals gisteren, maar ook geen buien. Wel zorgde de zon door de wolken voor een paar prachtige plaatjes bij de molen aan het Prinsemolenpad.  

 

Ik deed vandaag de 15 km en daar zat één rust in, mooi in het midden in De Nachtegaal in het Kralingsebos. Daar liet ik me de koffie even goed smaken en maakte een babbeltje met Tini. Daarna volgden we het langste pad van het bos, het Buitenom, om uiteindelijk het bos te verlaten en een stukje stad te doen.

 

  Persoonlijk was ik liever helemaal door het bos gegaan, maar och, op een 15 km in Rotterdam mogen er best een paar kilometertjes door de stad gaan en zo heb ik weer een paar onbekende plekjes gezien, waaronder het standbeeld van de beroemde bokser Bep van Klaveren.

 

Bij terugkomst werd ik verwelkomd door de Kerstman, waarna ik een kop heerlijke erwtensoep heb gegeten en de oliebollen (mèt krenten) in heb laten pakken om thuis op te eten. En hoewel de tocht natuurlijk veel op een RWV winterserietoggie leek, heb ik er toch van genoten, en nu de organisatie weer op orde is, komt hij bij mij gewoon weer in de agenda!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!