Winterserietocht in Leiden

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Verleden keer had ik van de Petronilla van Saksentocht van wsv LEO geweldig genoten en toen ik zag dat dit weekend de eerste winterserietocht van deze vereniging zou zijn, besloot ik die kant maar weer op te gaan. De start was dit keer in Leiden en BramBram stuurde me dwars de stad door. Ik kwam zelfs vast te staan achter een vuilniswagen … tja, in een beschaafd dorp als Rozenburg doen ze dat gewoon op de donderdag …

 

Maar goed, ik was ruim op tijd om in te schrijven en rond een uur of negen kon ik op pad voor de 25 km. De weersvoorspellingen waren een beetje wisselvallig, maar het bleek al gauw dat het niet zo'n eindeloze regendag als verleden week zou worden. Zon, afgewisseld met buien was toch wel de algemene verwachting.

 

En dat klopte dus, vrij snel na de start liepen we langs een golfbaan en daar boven de weilanden kwam een enorme regenbui aanzetten. Prachtig gezicht altijd, die wolken zo vol van regen. Aan de andere kant zag ik de zon schijnen en ja hoor, daar verscheen een prachtige regenboog! Hij was heel fel, met een mooie schaduwboog, en overspande de hele hemel. Er vielen wel wat spetters, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben.  

 

Na dit geweldige natuurschouwspel ging het richting een mooie Hollandse molen en de zon scheen weer volop. Hierna is het ook de hele tocht droog gebleven, wel bleven er wolkenvelden overdrijven en dat leverde prachtige plaatjes op. Ik heb tenminste om de haverklap stil gestaan voor wr een fotootje!

 

  De eerste rust zat op ca. 9 km in de kantine van een voetbalvereniging in Warmond. Maar eerst mochten we nog een leuk oud straatje door dit plaatsje bewonderen. In de kantine had ik mazzel dat het nog net geen rust was bij de voetbalwedstrijd die aan de gang was, vlak nadat ik m'n koffie had gehaald stroomde de kantine vol. Toch wel leuk dat veel van die voetballiefhebbers heel belangstellend vragen waar wij mee bezig zijn en van waar naar waar wij lopen.

 

Het tweede stuk van de tocht kon me niet zo bekoren, vrij veel fietspaden langs drukke wegen en een stuk door een bedrijvenwijk in Sassenheim. Aan m'n foto's kun je dan ook wel zien dat het een saai stukje was: 3 plaatsnaamborden vlak na elkaar, met daartussenin hoorguit n of twee fotootjes. De tweede rust zat vrij snel na de eerste, op 14 km, maar omdat hierna niets meer zou komen, ben ik toch maar even een bakkie gaan doen. We waren inmiddels in Voorhout en de rust zat in een gezellige lunchroom.

 

Hierna ging het wel weer heerlijk de weilanden in, echt genieten onder die prachtige wolkenluchten! We kwamen ook nog via een trap bij een mooi meertje, als je op die trap aan kwam lopen leek het net of je z het water in zou wandelen. Een vogel op een paaltje midden in de plas, maakte er een leuke foto van!  

 

En toen ging het weer terug richting start, een lange ook weer vrij drukke weg, maar goed in een omgeving als een grote stad zoals Leiden toch is, kan dat vaak niet anders. Na de werkelijk schitterende tocht in Zoeterwoude viel deze dus een klein beetje tegen, maar desalniettemin heb ik toch een heerlijke dag gehad!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!