2e Tocht Winterserie RWV

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ik zag het al onderweg naar het Kralingse Bos: hele dikke mist vandaag! Gelukkig hield het verkeer er goed rekening mee en kwam ik zonder ongelukken aan het Langepad. En met mij meer mensen: ondanks de mist en een staking bij het openbaar vervoer, waren er toch erg veel deelnemers.

 

De zon kon er vandaag met geen mogelijkheid door komen en zo hebben we de hele tocht in een kleine wereld gelopen. Persoonlijk vind ik dat prachtig en m'n camera maakte weer overuren. Leuk is dat je een beetje gedwongen wordt eens dicht om je heen te kijken, je wordt niet afgeleid voor mooie vergezichten.

 

In het bos is nog steeds best veel blad, kan ook niet anders, echte herfststormen hebben we nog niet gehad en ook de temperatuur is steeds vrij hoog geweest. Na het bos en een stukje Kralingse Plas ging het richting de Van Brienenoordbrug en natuurgebied de Esch, één van m'n favoriete parcoursen!  

 

Ik had gehoopt een mooie mistige foto van de brug te kunnen maken, maar de mist was zo dik dat je de overspanning van de brug zelfs niet zag als je er pal onderdoor liep! Gelukkig kon ik qua fotograferen in De Esch wel m'n hart ophalen, heerlijk mysterieus sfeertje hing daar!

 

  Daarna was het genieten bij de watertoren en later een stukje langs de Maas. Mooie tegenstelling van fleurige viooltjes en schimmige boten in de mist. Daarna volgde nog een stukje oud-Kralingen met de mooie hofvijver en toen waren we alweer bijna terug.

 

En zo zit ook de 2e tocht van de winterserie van de RWV er weer op. Ik heb het geweldig naar m'n zin gehad en ondanks (of juist dankzij) de mist heel veel foto's gemaakt!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!