Sint Nicolaastocht in Vinkeveen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vinkeveen. Ja, daar was ik wel eens geweest in een grijs verleden. Leuke tocht, stond me nog bij en omdat er van het forum ook een gezellig groepje zou zijn, besloot ik om ook weer eens deze kant op te gaan. Lekker vroeg op, want er stond me bij dat er weinig parkeerplaats was. Ja, mis dus, staat er een heel nieuw Dorpshuis met een joekel van een parkeerplaats er achter.

 

Nou ja, toch wel lekker hoor, bijtijds aanwezig zijn! Kaartjes gestrooid, foldertjes van de RWV neergelegd en ingeschreven natuurlijk. Inmiddels arriveerden ook Annika, Bill, Maud, Wilma en Tante Wilma en konden we op pad. Uit de routebeschrijving bleek dat er maar één rust zou zitten op ca. 16 km. We waren ervan overtuigd dat we onderweg nog wel een cafeetje of iets dergelijks tegen zouden komen, maar helaas …

Vlak na de start kwamen we in een winkelcentrum en daar hebben we even geld gepind (Maud), een staatslot gekocht (Bill) en wat schnaps ingeslagen (Wilma en Maud). Ook zag ik daar leuk ingepakte biertjes liggen voor de verjaardag ven Henk en Marjan 's avonds. Maar daar ging ik niet mee sjouwen natuurlijk, die heb ik na afloop nog even opgehaald.

 

Het parcours was schitterend en ook het weer werkte mee om er een heerlijke dag van te maken. Veel polderwegen natuurlijk, en veel water. Er was prima gepijld en toen we na ca. 7 km in Waverveen terecht kwamen begon het zoeken naar een koffiestop.  

 

Maar nee hoor, helemaal niks,. Een mevrouw aan wie we het vroegen, schoot hartelijk in de lach. "Een restaurant, in dit dorp?, proestlachte ze, "nou nee, echt niet!". Ze bekeek onze route even en zag al gauw dat er inderdaad helemaal niks zou zitten tot aan de genoemde rust.

We baalden wel een beetje, maar ja, er zat niks anders op dan door te lopen. Het parcours bleef erg mooi en ik bleef om de haverklap wat achter om foto's te maken, maar op een gegeven moment bleek dat de afstand die vermeld stond op de routebeschrijving, toch wel erg afweek van wat we werkelijk liepen … en niet in positieve zin …

 

  We begonnen nu toch echt wel behoefte aan wat rust te krijgen en hebben zelfs bij een pontje overwogen om naar de andere kant van het water te gaan om te kijken of daar een restaurantje was. Maar dat ging veel te lang duren en we vervolgden onze weg langs het water.

 

Aangekomen op het 16 km punt (volgens Klein Duimpje zaten we hier al op 18 km), bleek dat we vanaf hier nog één aanwijzing moesten volgen. Jaja, helaas was die wel 3 km lang … We waren allemaal een beetje uit onze hum en toen we dan eindelijk na 21,8 km bij de rust aankwamen, zijn we dan ook uitgebreid neergeploft.

We waren niet de enigen die klaagden, hoorden we van de cafébaas. We hebben hier heerlijk uitgebreid wat gedronken en gegeten, maar we konden ook niet al te lang blijven zitten, want de route bleek dus fors aan de lange kant te zijn en het startbureau zou om 16.00 sluiten.

 

Opgemonterd vervolgden we de tocht en ook nu werd ons een schitterend stuk parcours aangeboden. Verharde en onverharde paadjes langs de Vinkeveense Plassen, met prachtig uitzicht over het water. Echt, wat de route betreft hadden we helemaal niets te klagen!  

 

Uiteindelijk kwamen we iets voor vieren bij de finish en bleek Klein Duimpje op 29,5 km te staan. Eerlijkheidshalve moet hier wel een stukje van het begin op gecorrigeerd worden, toen zijn we een stukje de 15 km route opgelopen naar een winkelcentrum. Na deze correctie kwam de route op dik 28 km, ruim meer dan de afstand op de routebeschrijving, die 26,5 aangaf.

Op onze opmerkingen over het ontbreken van rustgelegenheid en de lengte van de route werd een beetje knorrig gereageerd. Jammer was ook dat de medailles op waren, Wilma had die 's morgens al kunnen kopen, maar Maud mocht dat 's morgens niet meer en viste dus 's middags achter het net.

 

  Al met al heb ik door het prachtige parcours, het heerlijke weer en het gezellige wandelgezelschap een heel fijne dag gehad, maar aan de lengte van het parcours en de rustmogelijkheden mag nog wel wat gesleuteld worden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!