De Najaarstocht in Brielle

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Kort tochtje vandaag: de 15 km bij de Jonge Tippelaars in Brielle. De klok is vannacht teruggegaan, dus heerlijk een uurtje langer kunnen slapen en toch nog mooi op tijd bij de start: om half negen kon ik op pad.

 

Weer geen zon vandaag, zelfs geen poging, het was grijs en het bleef grijs en op het allerlaatst voelde ik zowaar een paar regendruppels. De route was leuk, we gingen richting Zwartewaal, maar via heel andere (dijk)wegen dan ik normaal loop. Dus hoewel Zwartewaal bekend is, was de route dat niet!

 

En nu kwam ik Zwartewaal eens van de andere kant binnen, ook leuk! Zo zag ik opeens een klein steegje dat "De Stoombootsteeg" heet. Prachtig, en terwijl ik over Sinterklaas liep te mijmeren, hoorde ik opeens hoefgekletter achter me … Het zal toch niet …  

 

  Maar nee, geen Sinterklaas, maar wel een mooi vierspan paarden voor een open wagentje. Razendsnel m'n camera gepakt en ja hoor, ze staan er prachtig op met de oude huisjes van Zwartewaal op de achtergrond!

 

De rust was waar ik altijd voor m'n lusje van het Voornepad start: bij restaurant De Brug. Vroeger heette dat Soestdijk en ik was er in geen jaren geweest! Wel een hele verrassing toen ik binnenkwam, wat is dat mooi opgeknapt zeg! Ze hadden een leuke aanbieding van koffie met appelgebak en daar ben ik dus weer eens voor gezwicht … zucht …

 

Daarna het fietspad langs de Brielse Maas en aan het eind Brielle in. Leuk lusje door Brielle, langs de Dom, nog een stukje over de wallen en dan via de nieuwe rotondes terug naar de start. Daar liep ik Hans Krootjes tegen het lijf, bij een bakkie koffie babbelden we wat na en ook Peter, de niet wandelende helft van een stel trouwe fans van m'n website, schoof aan voor een bakkie.  

 

Op de terugweg moest ik een stukje omrijden, omdat ze bezig zijn de Harmsenbrug te verbreden. Het begon wat harder te regenen en volgens de voorspellingen zal het de komende dagen regenachtig blijven. Nou ja, ik heb de komende dagen toch veel andere dingen te doen!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!